5. tammikuuta 2012

Älyllisen itsepuolustuksen pikakurssi

Jos sinulla on 23 ystävää kuinka todennäköistä on että kahdella heistä on syntymäpäivä samana päivänä? Ei kovin suuri? Oikea vastaus on yli 54%. Tämän ja paljon muita hämmentäviä asioita kertoo Normand Baillargeonin mainio kirja Älyllisen itsepuolustuksen pikakurssi.

En ole koskaan aikaisemmin lukenut yhtäkään filosofisen alan kirjaa tai edes opiskellut lukiossa yhtään filosofian kurssia. Ei kuulunut silloin pakollisiin kursseihin, enkä tiedä tai muista kuuluuko vieläkään.

Koska koulutustasoni ja älyni on 0 iso osa kirjasta meni minulta tietysti yli hilseen. Liikaa... sivistyssanoja, joita kai vain yliopiston käyneet tietävät.

Kirjan loppupuolen jutut kuulostivat hyvin tutuilta. Lääketeollisuuden järkyttävä tutkimustulosten manipulointi ja ihmisten järkyttävä auktoriteettiusko. Kun ihminen opiskelee tarpeeksi pitkälle hän lakkaa olemasta koskaan väärässä? Ainakaan sanavarastoon ei kuulu "en tiedä" tai "olin väärässä".

Tämän kirjan luettuani en kai sitten enää voi uskoa astrologiaan. :( Homeopatiaan en ole onneksi koskaan uskonut. Niin, järki on järki. Mutta jos kerran karppaus on uskontoni niin miksei sitten astrologiakin?

Ehkä herää kysymys miksi ylipäänsä halusin lukea tämän kirjan tai miten edes sain sen olemassaolosta tietää? Joku Hesarissa suositteli sitä ja kuulosti mielenkiintoiselta niin miksikäs ei. Mitä siitä sitten että aivot räjähtävät ja huomaa oman tyhmyytensä.

Ei kommentteja: