26. maaliskuuta 2010

True Blood

Vampyyrisarjaa True Blood oli odotettu ja hehkutettu pitkään ennen sen alkamista. Sarja on ollut minulle pettymys. (Melkein) kaikki hahmot ovat ällöttäviä ja äärimmäisen ärsyttäviä. Vampyyri-Billkin on kaikkea muuta kuin sympaattinen, pahat pojat kuuluvat hirteen eivätkä romanttisiksi sankareiksi.

True Blood perustuu kirjasarjaan jota on ilmestynyt USA:ssa jo kymmenisen osaa. Suomeksi ensimmäinen osa ilmestyy vasta kesäkuussa. Lainasin ensimmäisen kirjan Dead until dark kirjastosta. Yllättävää kyllä pidin kirjasta paljonkin ja haluan lukea loputkin osat. Suurin juonipaljastus on tietysti tämä: Elvis ei ole kuollut vaan elää vampyyrinä! Paitsi että vampyyrit ovat kuolleita, hmm...

Kirjastokin oli hankkinut tuota True Blood-kirjasarjaa kokoelmiinsa mutta jostain syystä toinen ja kolmas osa puuttuivat. Tein niistä hankintatoiveen ja nyt nuo kirjat ovatkin tulossa minulle.

Eniten minua kiinnostaa aina kirjan ja siitä tehdyn elokuvan/sarjan erot. Siksi aion seurata True Bloodia jatkossakin. Esimerkiksi: Miksi ihmeessä sarjaan piti lisätä maailman oksettavin hahmo Tara, jota ei ole kirjassa ollenkaan? Kun sarjoja tehdään mukaan on aina pakko ympätä täysin turhia sivujuonia, kuten Dexterissäkin.

Ei kommentteja: