23. maaliskuuta 2010

Kauhukohtauksia ja kutinaa

Viime aikoina yöt ovat olleet hirveitä. Kauhukohtauksia on monta ennen kuin saan nukutuksi. Viimekin yönä noin kuusi. Ja toissayönä sydän ei meinannut asettua millään, hakkasi kovaa pitkään kauhukohtauksen jälkeen. Yleensä syke menee normaaliksi nopeasti. Myöskin ihottumat ja kutina ovat taas pahentuneet. Kutina on pahinta juuri öisin. Raavin itseäni unissanikin. Ihottumat paranevat käsittämättömän hitaasti. Pohkeissa on vieläkin läiskiä vaikka en ole raapinut niitä moneen kuukauteen. Ja minähän haluan pitää hameita tänä kesänä vaikka jalat näyttäisi kuinka karmeilta. Vastikään ostin huutiksesta taas yhden vaaleansinisen ihanuuden.

Eilen shoppailin cityssä muutaman tunnin. Hain pankista uuden Electronini. Laitoin hakemukseen että haluan kortiin postitse kotiin, silti se piti hakea konttorista. En ymmärrä miksi tuollainen vaihtoehto edes on hakemuksessa jos se ei kerran oikeasti ole mahdollista? Kotiin ei ole vieläkään tullut mitään ilmoitusta siitä että kortti on haettavissa, huomasin vain nettipankissa että kortin tila on "konttorissa". Mutta onpahan hieno kortti, lähes kokomusta. Ja toimikin jo jopa. Ja muistin tunnusluvunkin.

Kävin keskustan uudessa Musti ja mirri-liikkeessä. Paljon oli tavaraa ja valikoimaa. Olisi ollut myös kuivaruualle sopivia kuppeja, mutta tietysti kalliita. Ostin vain halvimman mahdollisen ruohon ja yhden Tabithan suosikkipallon. Värivalikoima niissä oli muuttunut mustaksi ja harmaaksi. Ja pallon äänikin on erilainen kuin ennen. Yllättävää kyllä Olivia sai pakkomielteen mustasta pallosta ja leikki sillä koko illan. Tabitha jäi lehdelle soittelemaan.

Kävin vaihteeksi toisessa luontaistuotekaupassa, kun huomasin Maken mehiläistilan sivuilta että heidän tuotteitaan on siellä myynnissä. Halusin mahdollisimman luonnonmukaisen kosteusvoiteen. Tuoksuista valitsin vähiten lemuavan eli sitruunan. Valitettavasti on tullut jo aiemmin todettua että esimerkiksi kookosöljyn käyttäminen kosteusvoiteena aiheuttaa minulle hirveän kutinan joka puolelle. Ja niin valitettavasti teki myös tämä mehiläisvahavoide, vaikka mehiläisvahan pitäisi olla ns. luonnon kortisonia. Minun on kai pakko käyttää noita teollisia myrkkyjä. Terveyskaupassa on näemmä myös kookosöljyä. En tiedä pitäisikö joskus uskaltaa kokeilla kun on eri merkkistä kuin käyttämäni. Kävin Luonnonravinnossa ostamassa tuttua merkkiä. Kerran tilasin netistä eri merkkistä ja on niin pahaa että voin käyttää vain ulkoisesti. Minähän laitan kookosöljyä aina teehen.

Sitten olikin aika mennä Giggeliä vastaan juna-asemalle. Luulin olevani etuajassa mutta olin asemalla vasta kun kuulutus oli jo mennyt ja juna oli jo saapunut kun menin laiturille. Samassa junassa oli kuulemma ollut joku Marco Hietala.

Kävin monessa kaupassa katsomassa löytyisikö kissojen kuivaruokakupeiksi soveltuvia lautasia. Ei löytynyt. Kun menin Anttilaan ostamaan lautasia jotka näin siellä jo lauantaina, niitä oli enää vain kaksi jäljellä kun olisin tarvinnut kolme. D'oh. Sen siitä saa kun ei osta heti jotain sopivaa nähdessään. En tiedä mitä tekisi sen kolmannen kupin kanssa. Pitäisikö ostaa kalliilla Mustista ja mirristä?

Reissu oli turhan rankka. Jotain kymmenisen vuotta olen käyttänyt talvikenkiäni eikä ikinä ole ollut mitään ongelmia, niillä on ollut hyvä kävellä. Tänä talvena noita kenkiä käyttäessä on aina heti ensiaskeleilla alkanut varpaiden nivelkivut.

Jokin aika sitten huomasin Veljmiehessä uutuusteen, Twiningsin vihreä tee + karpalo. Ajattelin että maistuu varmasti pahalta mutta onkin herkkua. Myöskin Pirkan sweet chili-kanapihvit ovat uusinta namiani.

Tilasin jokin aika sitten Kauneus ja terveys-lehden. Se on aina ollut suosikkilehteni, vaan eipä ole enää. Lehti uudistui jokin aika sitten ja muuttui näköjään huonoksi. Nyt on paljon vähemmän asiaa ja tekstiä, enemmän ja isompia kuvia ja fontteja. Harmi, mutta eipähän tarvitse enää ikinä tilata/ostaa kyseistä lehteä. "Uudistus" oli ihan samanlainen kuin Savon sanomilla, jonka sivumäärä pieneni radikaalisti. Uudistus oli siis vain vähennys, kuten äitini totesi.

Minua ärsyttää suunnattomasti lehtien tilaajalahjat. Yleensä ne ovat aivan hirveää kuraa, mainoslaukkuja ja rihkamakoruja. Pahinta on ettei noista tilaajalahjoista pysty ikinä mitenkään kieltäytymään. En halua nurkkiini turhaa kamaa, siksipä kaupanpäälliset estävät tehokkaasti minua tekemästä lehtitilauksia. Nytkin tekisi mieli tilata Elle-lehti, mutta kiitos typerien ilmaislahjojen en niin tee.

Tuon Kauneus ja terveys-tilauksen tein siksi että kerrankin oli kunnollinen tilaajalahja. Lumenen meikkejä, jotka saapuivat postitse eilen. Onnistuin kikkailemaan tilauksen ovelasti itselleni Tradedoublerin kautta, ja niinpä puolen vuoden hinnaksi jäi vain 15 euroa. Meikkien arvo on yli 50 euroa, joten jään plussalle.

Eilen tuli myös ilmainen Bilanx-kissanruokanäyte.

Ei kommentteja: