17. elokuuta 2007

Alkoi alkuviikosta muisti palautua pätkittäin sen suhteen mitä tuli lauantaina juteltua ihmisten kanssa. Osasta en tosin tiedä olenko vain kuvitellut tai nähnyt unta. Enhän tiennyt sitäkään kävikö kissa oikeasti nuolemassa selkääni yhtenä yönä vai oliko se unta. Kunnes sama toistui seuraavana yönä ja tajusin sen siis olevan totta. Aina kun kissa haluaa nuolla naamaani ajattelen vain että "ensin nuolet persettäsi ja sitten tulet nuolemaan suutani". Kivaa. Joka aamu viideltä Tabitha herättää minut vaatien ruokaa.

Niin, siitä lauantaista. Eräs Sherryn kaveri oli sitä mieltä että minusta tulisi hyvä opettaja. Ulkonäön vuoksi. Ja kuulemma muutenkin, kun olen niin rauhallinen. Sanoi että sopisin eka- tai tokaluokkalaisten opeksi, en hullujen teinien. Tuo ihminen väitti kadehtivansa rauhallista viilipytty-luonnettani, ja kerroin puolestani kadehtivani hänen sosiaalisuuttaan ja välittömyyttään. Päätimme siis vaihtaa päikseen luonteita. Kiistelimme myös siitä kuka meistä näyttää nuorimmalta (minä en ollut edes ehdolla). Totesimme että kaikki horoskooppimerkiltään kaksoset ovat luonteeltaan täysin hulluja (Sherry).

Muistini mukaan juttelin Sherryn kanssa ilmaisutaito-kurssille menemisestä. Ei Sherry oikein ymmärtänyt kun yritin selittää että olisi kahta kauheampaa olla esillä jos joku tuttu olisi myöskin paikalla. Ventovieraiden kanssa olisi helpompaa. Taisimme jutella myös Desperation-elokuvasta. Mistähän sekin tuli? Olin niin hyvässä humalassa että unohdin kokonaan laittaa huulipunaa enkä edes muista käyneeni kertaakaan vessassa. Outoa kun miettii alkoholin diureettista vaikutusta.

Uusin herkkuruokani on hapankaali. Namii. Oli tarkoitus maistaa sitä ensimmäisen kerran jo vuosia sitten, mutta ehdin vasta nyt. Tosi hyvää on ja mielettömän terveellistä. Vatsa tykkää.

Viime viikolla mietin kaksi päivää etteihän mikään ötökkä ole purenut minua, ja silti jalassani oli kaksi isoa puremaa. Vasta tiistai-iltana muistin että sunnuntaina minua puri joku iso ötökkä kaksi kertaa. Siis kenellä oikeasti on maailman huonoin muisti? Luin että joka kahdeksannella australialaisella on alkoholin aiheuttama aivovamma. Ei olisi mikään ihme vaikka minullakin olisi semmoinen, juon kerralla aina ihan liian paljon näin pieneksi ihmiseksi.

Viime yönä meinasin tukehtua ötökkään. Yskin ja yökin ja ajattelin jo etten pääse kotiin asti juomaan. Oli kyllä helvetillistä.

Tänään on Tabithan iso päivä, neiti täyttää peräti neljä kuukautta. Kissa saikin eilen aikaisen lahjan kun vietiin se veljen kanssa eläinlääkärille rokotettavaksi. Raukka oli tosi peloissaan. Ostin sille pari uutta lelua lohdutukseksi. Eilisestä asti kissa ei ole saanut tavallisia hepulikohtauksiaan, liekkö neloisrokote tehnyt hetkeksi rauhallisemmaksi.

Yle jätti suuressa viisaudessaan viime viikolla yhden Hädän hetkellä-sarjan jakson näyttämättä. Yksi jakso jäi siis välistä. Laitoin palautettakin mutta eivätpä vastanneet. Joku muu oli saanut vastauksen:
Yksi osa on tosiaan jätetty pois. Kyseessä oli ns. crossover-jakso: tarinan jälkimmäinen osa on kokonaan toisen sarjan jaksossa. Päätimme jättää esittämättä jakson, jonka loppuratkaisut olisivat jääneet arvoituksiksi. Elikkäs Ylen logiikan mukaan kaksi väliin jäänyttä jaksoa on parempi kuin yksi. Että vituttaa. Jäi siis kokonaan näkemättä vaikka mitä.

Tämän kuvan löysin netistä.

Ei kommentteja: