25. toukokuuta 2015

Vanhoja F1-kisoja

Viime aikoina olen katsellut vanhoja vhs-kasetteja ennen kuin heitän ne roskiin. Leffoja (Eraser, Pretty Woman, Gremlins 2, Piukat paikat), sarjoja (Pää sekaisin - Rude Awakening, Simpsonit, Malibu Shores, Sunset Beach, Roswell, Relativity, Beverly Hills 90210, Koti kuntoon) ja F1-kisoja.

Luulin jo katselevani samaa F1-kisaa toista kertaa. Itävallan GP:ssä A1-Ringillä sekä vuonna 2001 että 2002 Rubens Barrichello päästi Michael Schumacherin ohitseen voittoon juuri ennen maaliviivaa. 2002 yleisö buaasi ja näytti peukaloita alaspäin niin paljon että Schumi pakotti Barrichellon ylimmälle palkintokorokkeelle. Varmasti oli kiva siinä brasilialaisella Rubenilla kuunnella Saksan kansallislaulua. Mutta eniten ihmetyttää miksi tuo kisa oli minulla nauhalla, kun DC ei ollut siinä podiumilla.


2002 kisassa tapahtui pahalta näyttänyt kolari, kun Nick Heidfeld menetti autonsa hallinnan ja auto ajautui Takuma Saton auton päälle. Kesti kauan ennen kuin Sato saatiin autostaan pois, ja hetken näytti jopa siltä kuin häntä olisi elvytetty. Lopulta Sato selvisi vähin vammoin, tietää Wikipedia kertoa.

Kun rupesin katselemaan Monacon GP:tä 2002 en edes muistanut että DC voitti sen. Lähtöruutu oli toinen, ja heti lähdössä DC ampaisi kärkeen eikä siitä paikasta enää luopunut. DC:n autosta "pöllähteli" kisan puolivälin tietämillä jotakin niin, että kaikki olettivat hänen keskeyttävän. Koko kilpailun loppupuoliskon ajan Schumi ahdisteli sekunnin päässä, mutta ohittaminen on Monacossa tunnetusti lähes mahdotonta.

Kuulemma vuosina 1999-2002 Monacon voittaja oli aina joko DC tai Schumi. DC oli paalulla 2001 mutta auto sammui lähtöruutuun. Se olikin näköjään se kuuluisa "brain fade".


Dilemma on tämä: Pitääkö tuo vhs jolla on Monaco 2002 nyt sitten säilyttää? Olen jo joitakin DC:n voittoja heittänyt roskiin. Muutaman säilytän tietysti ehdottomasti: Australia 1997, Englanti 1999 (Schumi katkoi jalkansa). Ja säilössä säilyy tietysti myös ikimuistoinen kisa Belgia 1998, jossa DC oli "monessa mukana". En tiennytkään että DC on myöntänyt syyllisyytensä Schumi-kolariin.

Roskiin menee muuten myös eräs kisa Japani 1998, jossa joku suomalainen voitti ensimmäisen maailmanmestaruutensa.

Viimein löysin koneelta nämä tämän postauksen sarjakuvat. Luulin jo että olin poistanut ne, ja etsin niitä turhaan ympäri nettiä.

Ei kommentteja: