12. toukokuuta 2015

Julkinen terveydenhuolto itkettää

Eilen sain yrittää aika monta kertaa kahtena eri soittoaikana ennen kuin pääsin puhelimella läpi, tuolla gyne-puolella ei näköjään ole käytössä takaisinsoitto-palvelua. Ja sitten hoitaja kertoi ilouutisen, aikoja gynelle ei ole, yritäpä soittaa uudelleen vaikkapa kuukauden päästä! Puhelun päätyttyä itkin. Varmasti niitä aikoja on enemmän juhannuksen ja kesäsulun aikaan. Mielenkiintoista sinänsä että perjantaina lääkäri väitti että gynelle saa ajan yleensä noin viikon päähän.

Siis kenenkään terveydenhuollon ammattilaisen mielestä ei ole tippaakaan huolestuttavaa se että kuukautisoireina on rintakipu, rytmihäiriöt, hengenahdistus ja suorituskyvyn lasku. Ei tartte tutkimuksia tai hoitoa, eikä varsinkaan mitenkään nopeasti.

No tein sen minkä tein jo aikaisemminkin mutta peruin eli varasin ajan yksityiselle. Gynelle jolta sain lähetteen Kysiin jo vuosia sitten. Tosin eipä siitä lähetteestä varmaan mitään hyötyä silti olisi, kuulemma on ihan yleistä että yksityisen lääkärin lähete tulee bumerangina sairaalasta takaisin. Ja kun sen lähetteen olisi syytä olla jotenkin nopeampi kuin perus-etana.

Ei kommentteja: