2. helmikuuta 2012

Vaarallinen tehtävä 4

Käytiin eilen äidin kanssa katsomassa ennakkonäytöksessä elokuva Mission Impossible 4: Ghost Protocol eli järjestyksessä jo neljäs Vaarallinen tehtävä-leffa. Voipi sanoa että elokuvan katsojakunta oli hiukan erilaista kuin edellisen reissun eli Aamunkoin. Eikä ryysistäkään ollut samaan malliin, miksi ihmeessä ei? Tirsk.

Puheista päätellen moni oli tullut katsomaan elokuvan vain siksi koska Samuli Edelmann esiintyy siinä. Lisää kummasti suomalaisten mielenkiintoa... Minulle oli pettymys ettei Edelmann ollut alkuteksteissä. No joo, turha kai sitä oli odottaa.

Leffana Vaarallinen tehtävä 4 on tyylipyhdas toimintakomedia. En muista että ainakaan ensimmäisessä osassa olisi ollut tippaakaan komediaa mukana. Ympäri maailmaa mentiin: Budapest, Venäjä, Dubai, Intia... Isossa roolissa oli myös maailman korkein rakennus.

Nykyään englantilainen näyttelijä Simon Pegg tuntuu olevan noin joka toisessa elokuvassa jonka katson. Ja aina samassa roolissa: koomisena sivuhahmona. Minua suoraan sanottuna ärsyttää koko tyyppi. Olisi vaan pysynyt Englannissa tekemässä omia leffojaan. Toki Shawn of the dead on ihan hyvä, ja olen sen poliisiparodiankin katsonut, mutta...



Ihmetytti tämä elokuvassa ollut pysäköintitalo, jossa jokainen auto oli oman liikuteltavan levynsä päällä. Kuulemma tuo rakennelma rakennettiin leffaa varten. Mutta onko tuollaisia oikeasti jossain päin maailmaa?

Ei kommentteja: