23. helmikuuta 2012

Täydellisen mp3-soittimen metsästys

Spoileri: Minulla ei ole vieläkään mp3-soitinta.

Kesällä 2011 sain pakkomielteen mp3-soittimen hankkimisesta. Vasta paljon myöhemmin tajusin että nykyaikaisissa kännyköissä kai on aina mp3-soittimet. Minun kännykkänihän on antiikkinen, sillä voi soittaa ja laittaa tekstiviestejä, ei muuta. Edes kuvaviestejä ei voi vastaanottaa.

Minulla oli tarkat kriteerit haluamalleni mp3-soittimelle: radio, sisäinen muisti, random play/shuffle. Ja tietysti älyttömän halpa hinta. Aluksi halusin ehdottomasti pattereilla toimivan mutta sitten muutin mieleni päinvastaiseksi: halusinkin ladattavan, sisäisen akun. Tai mikä se nyt onkaan. Ja mieluiten mp3-soittimen pitäisi olla sellainen muistitikun kokoinen/mallinen.

Kaikenlaisia soittimia tuli vastaan. Esimerkiksi sellaisia joissa on pelkät kuulokkeet. Ihan mielenkiintoista.

Huomasin taas sen miten tärkeää nettikaupoissa on tuotteen ominaisuuksien kertominen. Jos niitä ei ole kerrottu paljon jääpi kauppoja tekemättä! Esimerkki: Löysin CDONista soittimen joka suunnilleen vastasi kriteerejäni. Jotain tietoja kuitenkin puuttui ja kysyin niitä asiakaspalvelusta. Vastaus tuli heti seuraavana päivänä ja soitin olisi ollut juuri se oikea. Edellisenä päivänä soitin oli tarjouksessa mutta seuraavana tarjousaika oli jo loppunut. Niinpä soitin jäi ostamatta.


Dealextreme on hyvä esimerkki tuotetietojen puutteellisuudesta. Halpaa on ja valikoimaa, mutta monesti saisi ostaa aikalailla sian säkissä. Mp3-soittimia olisi vaikka millä mitalla, mutta harvasta on kerrottu kaikki tarpeelliset tiedot.

Ja jotenkin aiheeseen liittyen: Että minä vihaankin nettikauppoja joissa työllä ja tuskalla ostoskoriin kasatut tavarat katoavat sieltä jonkin aikarajan jälkeen. No onhan tuokin tapa menettää myyntiä.

Ei kommentteja: