2. helmikuuta 2012

Paleltaa

Tämän asunnon pattereista toimii kunnolla vain yksi, olohuoneen. Makkarin ja kylppärin patterit ovat pysyneet koko talven kylminä. Makkarin patterin säädin on ollut koko ajan rikki ja hajosi lopullisesti muutama päivä sitten. Keväällähän olkkarin patterin säädin ei toiminut ja oli koko ajan täysillä. Mutta se säädin vaihdettiin kuten myös kylppärin.

Lämpötila keittiössä on 23 astetta ja makuuhuoneessa 20. Eli lämmintä kaiketi on. Ei vaan tunnu minusta sellaiselta kun olen kamala vilukissa. Kotona minulla on parhaimmillaan päällä kahdet housut, pitkähihainen ja kaiken päällä vielä paksu kylpytakki ja paleltaa silti. Kun kävelee makkariin tuntuu kuin saapuisi pohjoisnavalle...

Olen jopa alkanut epäillä itselläni kilpirauhasen vajaatoimintaa. Monen mielestä varmasti minulla ei sellaista voisi olla kun en ole edes lihava. Mutta vajaatoiminnan oirelistalta minulta löytyy turhan monta oiretta. Tiedän kyllä että minut naurettaisiin pihalle jos menisin terveyskeskukseen pyytämään kilpirauhasarvojen ottoa. Mutta semmoista se nykyajan terveydenhoito Suomessa on. Yksityiselle endokrinologille voisi mennä, Kuopiostakin semmoinen ihme kyllä löytyy. Mutta varmaan sekin nauraisi pihalle.

Mutta samapa tuo. Tilasin iHerbistä Thyroid energyä. En ole vielä uskaltanut testata.

Olen kaiketi monisairas ihminen. Lisääntynyt riski veritulppaan, halvaukseen ja muuhun kivaan. Kaikki johtuu kaikesta. Kilpirauhasongelmat voivat johtua ihan muusta. Ja kilpirauhasongelmat voivat aiheuttaa ihan muuta?

Sitten on vielä tämä ilman kuivuus. Kalilta löytyi sieraimesta iso musta kuivunut räkäklöntti. Tapsa köhii astmaansa ja kuorsaa, jopa valveilla olleessan. Siis hengitys on äänekästä. Ja koko kissa on ihan hilseessä.

Niin kuin minun ihoni. Pahinta on jo monta talvea ollut käden ihottuma, kun iho menee ihan haavoille. Kädet eivät kestä pesemistä ollenkaan. Siksi olenkin jo vuosi tai pari sitten vähentänyt käsien pesemistä radikaalisti. Tosi törkeää varmasti mutta eipä haavainen käsikään kovin hyvin taudeilta suojaa.

Ostin iHerbistä puhdasta lanoliinia eli lampaanvillarasvaa. Haisee hirveälle mutta auttaa paremmin kuin muut rasvalitkut.

Olen ruvennut haaveilemaan ilmankostuttimesta. Mutta kaipa sellainen voisi tuhota tapetit ja parketit. Ja ovat tietysti ihan liian kalliita. Deal extremessä olisi halpoja pieniä usbiin kiinnitettäviä. Teho olisi toki varmasti olematon.

Haluaisin myös toiset villahousut. Yhdet minulla on, mutta mitäpä jos niille kävisi jotain? Ovat myös aika ohuet, paksummat olisivat kivat. Mutta aikuisten villahousuja on aika vaikea löytää. Toki niitä on mutta hiton kalliita.

1 kommentti:

Marsa kirjoitti...

Huoneilmaa kosteuttaa kätevästi pyykkien kuivattaminen vaikka olohuoneen puolella :) Tai jos laitat vesiastioita pattereitten päälle, ei luulisi niin pienestä vielä laittian ja tapetoinnin kärsivän.