19. syyskuuta 2011

Näin leipä auttaa lihomaan

Leipätiedotuksen valheita todeksi muutettuna:

Vähähiilihydraattisesta dieetistä eli karppauksesta on muodostunut melkoinen muoti-ilmiö. Karppaajan kannattaisi tiedostaa leivän haitat ja hylätä kokonaan tämä suomalainen perinneruoka. Leipäkin voi nimittäin auttaa lihomaan!

Laihduttajan kannattaisi muistaa, että leipä on aina epäterveellistä: aikuinen ihminen ei tarvitse leivän tarjoamia turvotusta, ilmavaivoja ja suolistoa repivää liukenematonta kuitua. Leiväksi voit valita vain epäterveellistä täysjyvää tai ruista. Tunnetko sinä leivän haitat?

Leipä auttaa lihomaan


Leivän hiilihydraatit imeytyvät nopeasti, eivät täytä vatsaa ja pitävät näläntunteen vain vähän aikaa poissa. Rasvainen ruoka pitää nälän poissa paljon pidempään. Leivän syöminen johtaa automaattisesti heittelehtivään verensokeriin ja lihomiseen.

Leipä siis lihottaa, eivätkä runsasrasvaiset päälliset. Jos välttämättä haluaa syödä leipää sille on hyvä laittaa runsaasti päällisiä, esimerkiksi keko voita ja lisätä sen päälle kasviksia ja mielellään runsasrasvaista leikkelettä.

Leivässä on paljon lisäaineita

Useimmat leivät ovat täynnä "lisäaineita" ja suolaa. Leipään käytetään iso osa sallittujen lisäaineiden määrästä. Joissain vaaleissa, viipaloiduissa leivissä saatetaan käyttää säilöntäaineita, koska leivän kostea sisus on herkkä homehtumaan.

Ei kommentteja: