8. helmikuuta 2024

Salapaskoja

Kalin Mirataz-kuuri kesti lopulta aika tasan viisi viikkoa. Normaalisti yhden voideputkilon pitäisi kai riittää kaksi viikkoa, mutta eläinlääkäri antoi vähän erilaisen annostusohjeen, ja oli se annostelu muutenkin vähän sinnepäin. Ainakin toistaiseksi Kali on jatkanut syömistä kuurin loppumisesta huolimatta.

 

Mutta mitä tulee mustiin täpliin Kalin nenässä ja korvissa, googlettelin ja ne taitavat olla kissojen kesakoita (lentigo englanniksi). Tietty tuo ajoitus vähän hämää, kun ne ilmestyivät juuri masennusvoiteen käytön aikana.

 


 

Kali sai aiemmin laksatiivia joka toinen päivä, mutta sillä alkoi olla taas paskomisvaikeuksia, joten annan sille nyt Pegorionia joka päivä. Tosin Kali taitaa nykyään paskoa lähinnä öisin, joten sen tilannetta ei oikein tiedä. 


Ja mitä minuun tulee niin vuosia sitten minulla oli aina ripuli menkkojen aikaan, mutta nykyään tilanne on päinvastainen. Kehitys kehittyy eli endometrioosi leviää ja laittaa suolta koko ajan enemmän tukkoon. Vaikka olin syönyt sokerittomia karkkeja eli laksatiiveja joka päivä kuin leipää niin se ei viimeksi riittänyt. Päätin kokeilla Kalin laksatiivia eli Pegorionia, mutta vain yhden pussin kun aikuisen ihmisen pitäisi ottaa kerralla kaksi. Ei minulla ole varaa tähän... paskaan. Pun intended!! Kun jätin viljat pois ruokavaliosta vuonna 2005 vatsa alkoi toimia täydellisesti, mutta sitten endo tuli mukaan bileisiin pilaamaan kaiken.



Suuni on alkanut tosissaan ärsyttää minua. Kun yksi kohta paranee niin toinen alkaa oireilla. Tiesin kyllä että minun olisi kannattanut mennä hammaslääkärille jo viime kesänä, mutta en vaan halunnut kuulla tuomiota siitä mitä vahinkoja hampaiden pureminen yhteen on aiheuttanut. 

 

Jumpatessa tuli mieleen että onpa niska ollut hyvässä kunnossa viime aikoina. Istuin sitten syömään sipsejä ja katsomaan Twitchistä Biorand randomizer-turnauksen finaalia, kun iski huono ja outo olo niskaan, päähän ja silmiin. Myöhemmin myös raajat puutuivat, erityisesti oikea jalka ja vasen käsi.

 

Mutta sitten vasta hauskuus alkoikin. Tiistaina alkoi polttaa varpaita illalla suihkussa. Seuraavana aamuna herätessä sisäistä kutinaa rinnoissa ja kainaloissa. Viime yönä en voinut nukkua erityisesti varpaiden polttelun, mutta myös laksatiivien aiheuttaman vatsakivun, kutinan ja niskan, pään ja silmien kipujen vuoksi. En tajua miksi nuo varpaat nyt niin polttelee, kun jalat on ollut ns. normaalissa kunnossa viime kuukaudet. Polttelun iskiessä ensimmäinen ajatus oli tietysti korona.

 



Ei kommentteja: