15. elokuuta 2017

Tapsa taas eläinlääkärissä

Tapsalla alkoi parisen kuukautta sitten olla outoa oireilua. Jatkuvaa aivastelua ja kamalia limaisenkuuloisia ääniä. Mutta missään ei ole näkynyt mitään eritteitä, ei silmissä tai nenässä. Oudointa näissä oireissa on se että ne tulevat ja menevät. Välillä on pari pahaa päivää, ja sitten oireet lähtevät kokonaan pois jopa viikoiksi.


Eläinlääkärin mukaan kyseessä on todennäköisesti joko krooninen nuha tai allergia. Katsotaan onko pitkävaikutteisesta antibioottipiikistä apua. Kurkun tähystyksessä ei onneksi näkynyt mitään ylimääräistä.

Tapsallahan on muitakin epänormaaleja juttuja. Sen vatsa on ollut jo ainakin pari vuotta karvaton. Yleisin näky on Tapsa vatsansa kimpussa. Ja ajoittain sen peräpääkin haiskahtaa epäilyttävästi, mutta anaalirauhasissa ei ollut mitään häikkää.


Tapsan paino on laskenut! 4,65 kiloa (ennen 5 kg). Mutta sehän on hyvä asia, koska Tapsa on ylipainoinen ja on ollut pienimuotoisella laihdutuskuurilla jo pitkään.

Oli kyllä todella vaikeaa saada Tapsa kuljetuskoppaan. Koskaan aikaisemmin ei ole ollut näin isoja vaikeuksia. Tapsa jätti kopan eteen kasan kynsiään kun tappeli kynsin ja hampain vastaan. Ne hampaat on onneksi kunnossa, tarvitsi vain poistaa hammaskivet. Toisin kuin Ollella.

Ei kommentteja:

Pizza-online.fi