13. elokuuta 2017

Elokuva: Musta torni

Sisältää kai jonkinlaisia juonipaljastuksia. Pahoittelen huonosta muistista johtuvia virheitä.

Vaikka olen Stephen Kingin fani en ole koskaan erityisemmin tykännyt hänen Musta torni-kirjasarjastaan. Jouduin monen vuoden aikana aloittamaan sarjan ensimmäisen osan lukemisen kolme kertaa alusta ennen kuin pääsin sen loppuun asti.

Pitkän tuotantohelvetin jälkeen seitsemänosaisesta kirjasarjasta saatiin viimein puristettua ulos puolitoistatuntinen leffa, joka on saanut surkeita arvosteluita. Ei elokuva mielestäni ihan niin huono ole. Käytiin lauantaina katsomassa se, kun yleisurheilun MM-kisojen ohjelmassa oli sopiva rako. Ehdittiin kotiinkin sopivasti vähän ennen ukkosmyrskyä.

Eroja kirjojen ja elokuvan välillä:

En muista että kirjoissa olisi mainittu hohtoa, saati sitten että Jakella olisi se. Kirjoissa Jaken tv-pomo-isä on elossa, eivätkä Jaken vanhemmat välitä lapsestaan. Mitään hienoja portaaleja ei ole, Jake päätyy Keski-Maailmaan kuolemalla. Jää auton alle New Yorkissa.

Mustaa tornia ei yritetä tuhota suoraan, vaan sitä suojaavia säteitä. Säteenmurtajat eivät ole lapsia. Mustiinpuetulla miehellä ei kai ollut mitään komentokeskusta.

En muista että revolverimies olisi kirjoissa koskaan käynyt meidän maailmassamme. Tuli liikaa Last Action Hero-viboja, vaikka se onkin yksi suosikkileffoistani.

Ronaldin ainoa päämäärä on päästä tornille, ei suinkaan kosto mustiinpuettua miestä vastaan. Ensimmäinen kirja loppuu Jaken (toiseen) kuolemaan, mutta elokuvassa hän ei jostain syystä kuollut kertaakaan.

Sitäkin on kritisoitu että elokuvassa Jake on päähenkilö eikä Roland. Minuahan se ei haitannut koska Jake on aina ollut suosikkihahmoni sarjassa, jos ei oteta lukuun Oita.


Ennen leffaa näytettiin traileri elokuvasta Ready Player One. En tiennytkään että sen ohjaa Spielberg. Ensi-iltaa lupaillaan ensi vuodelle. Tuo siis jopa on yksi  niistä kirjoihin perustuvista elokuvista joka on oikeasti toteutunut. Tosin leffa vaikuttaa jostain syystä olevan paljon kirjaa toimintapainotteisempi.

Ei kommentteja: