24. elokuuta 2017

Jotkut ovat tasa-arvoisempia kuin toiset

Työnantajan henkilöstölehdessä kerrottiin että konsernin kaikki työntekijät ovat saaneet kesälomalahjaksi 150 euron lahjakortin. Kuulemma bonus on kaikille samanarvoinen koska jokainen työntekijä on yhtä arvokas. Paitsi että ei ole. Minä ja kollegani emme kuulu tähän kaikkien työntekijöiden tasa-arvoiseen joukkoon, vaan olemme ilmeisesti jossain kaukana heidän alapuolellaan.

Tässä taloyhtiössä alkaa ensi vuonna putkiremontti. Eipä ole minulle kerrottu että milloin tarkalleen ottaen. Veikkaan että keväällä. Ei olla vieläkään käyty yhdessäkään asuntonäytössä. Ei ole tullut unelma-asuntoa vastaan. Toiveissa olisi nimittäin sellainen talo jossa se putkiremppa ei olisi heti nurkan takana. Ja minulla on semmoinenkin erikoinen toive että haluaisin taloon jossa ulko-ovi ei ole päivisin lukossa. Miten oikein noissa lukossa olevissa taloissa toimii pakettien kotiinkuljetus, varsinkin jos ei ole edes mitään ovisummeria tai ovikoodia? Erityisesti jos on semmoinen kotiinkuljetus johon ei kuulu soittoa.

Joitakin kuukausia sitten tein pitkästä aikaa "pakollisen" iHerb-tilauksen. Yllätys olikin melkoinen kun koko tilaus oli ilmainen, koska olin jostain kumman syystä saanut juuri edellisessä kuussa paljon rewardseja. En ymmärrä. Joku bugi varmaan. No, kelpasi silti. Ja vielä jäi rewardseja seuraavaankin tilaukseen.

Käytiin viime sunnuntaina katsomassa elokuva The hitman's bodyguard. Tykkään toimintakomedioista, mutta nykykomedioiden ongelmana tuntuu olevan se että ne eivät ole hauskoja. Tässä leffassa ehkä eniten ärsytti se että hauskuutta yritettiin repiä pelkästään kiroilusta. Jos vähintään joka toinen sana on kirosana niin ei se naurata ainakaan minua. No olihan siinä Samuel L. Jackson. Ehkäpä olisi ollut parempi leffa jos nuo kaksi päähenkilöä olisivat rakastuneet toisiinsa.


Voin pari viime kuukautta aivan oudon hyvin. Ei juurikaan kipuja ja sydänkin tuntui lähes normaalilta. Totuus pääsi siis unohtumaan, ja kivut iskivät takaisin viime viikolla. Epäilin että syömäni Lohilon jäätelöt ainakin pahensivat kipuja, jos eivätkään varsinaisesti aiheuttaneet niitä. Eli oli pakko lopettaa noiden ihanien jäätelöiden syöminen.

Miksi kivut olivat poissa? Ainoa muutos jonka tein oli vihreän teen juomisen aloittaminen pitkän tauon jälkeen. Vihreä tee-uutehan voi tutkitusti pienentää endopesäkkeitä.

Ja sitten taas unipäiväkirjaa. Varsinkin parina viime yönä on ollut aika outoja unia.


1 Näin tämän unen Stuart MacBriden kirjan Kuoleman sävel takia. Etsittiin ryhmän kanssa sarjamurhaajaa. Lopussa oltiin todistevarastossa, joka oli tavallinen kerrostalon häkkivarasto. Kävin kaikki johtolangat läpi päässäni ja tajusin että syyllinen on poikaystäväni, joka oli myös paikalla katsomassa vanhoja todisteita. En voinut olla sanomatta "Se olit sinä", ja tajusin heti että olisi pitänyt paljastaa tietoni vasta turvallisemmassa tilanteessa.

2 Emmerdale ei ole kiinnostanut minua tippaakaan kesätauolta palaamisen jälkeen, mutta silti näin siitä unen. Englannin jaksoissa juuri sarjaan palannut Danin veli murhattiin unessani, ja Kerry yritti peitellä osallisuuttaan siihen.

3 Poikaystävä jätti minut. Se on ollut yleinen toistuva teema unissani koko suhteen ajan. Tässä unessa piileskelin Siilinjärvellä metsässä ja haaveilin pääsystä Facebookiin päivittämään parisuhde-statusta.

4 Olin porukan kanssa poliisia paossa lapsuudenkotini makuuhuoneessa. Ulkona odottavat poliisit näyttivät samoilta kuin pelissä Just Cause 3. Tajusin että voimme paeta tuuletusikkunan kautta, ja otin ikkunasta pois kaikki turhat esteet että siitä mahtuisi. Sitten kiipesin lakanoista tehdyn köyden avulla katolle, ja muut seurasivat perässä.

5 Jo ajat sitten nähdyssä unessa olin Siilinjärvellä tädin luona pikkupoikana. Toinen poika tappoi ihmisen ja sai minut mukaan juoneen, piilotimme ruumiin ruokapöydän penkkiin. En kestänyt syyllisyydentuntoa ja pakenin kotoa. Yritin piiloutua lumen alle naapuripihassa, ja myöhemmin äitini löysi ruumiini.

Ei kommentteja:

Pizza-online.fi