31. elokuuta 2016

Läski läskistyy läskistyen

Ilmankos ei vaatteet meinaa mahtua päälle. Tai eivät enää mahdukaan. Tein sen virheen että pesin eilen ne ainoat vanhoista farkuista jotka vielä menivät jotenkuten päälle. No eivät mahdu enää.

Oli ihan pakko käydä ostamassa digitaalinen vaaka, ja koko karmea totuus paljastui: 55,3 kg. Taisin joskus viime vuoden lokakuussa työterveystarkastuksessa painaa ehkä 52 kiloa. Ja sitä edellisessä tarkistuksessa kolmea vuotta aiemmin 46-47 kiloa, jolloin työterveyshoitaja kauhisteli muka "keskivaikeaa" alipainoani. Pituuttahan minulla on 161 cm.

On tämä nyt järkyttävää, kun olen lähes koko ikäni ollut alipainoinen. Ja identiteetti on tietysti myös yhä sellainen. Pitääkö ruveta laihikselle, ennen kuin seuraan sukuni naisten jalanjälkiä...

Mikä sitten on muuttunut? Olen ainakin vanhentunut ja syönyt aiempaa enemmän hiilihydraatteja. Pitäisi kai sitten jättää sipsit pois.

Endokin on tietysti pahentunut. Tosin vain osan tästä lihomisesta voin pistää endoturvotuksen piikkiin, vaikka se aika kamalaa usein onkin. Tosin erään tutkimuksen mukaan endo on sitä vakavampi mitä alhaisempi paino.

Nytpä tietää senkin paljonko kissani painavat. Tapsa on lihavin, vaikka Olle on isokokoisin eli sen pitäisi olla painavin.

Ei kommentteja: