29. syyskuuta 2014

Tuulen viemää-unelma toteutui

Jo pitkään haaveenani on ollut nähdä joskus elokuva Tuulen viemää leffateatterissa, siis isolta valkokankaalta. Viime lauantaina tämä toteutui kun Kuvakukko juhli 75-vuotissynttäreitään ja esitti sen kunniaksi perustamisvuotensa 1939 elokuvia.

Näin etukäteen monta painajaista siitä että myöhästyin esityksestä ja muuta vastaavaa. Elokuva oli ilmainen joten pelotti etten edes mahdu saliin. No eipä tuo onneksi täynnä ollut, vaikka porukkaa olikin kiitettävästi. Kuten arvelinkin niin enemmistö katsojista oli vanhoja naisia.

Elokuvan esityskopio oli vanha ja huonolaatuinen, välillä jopa tapahtui parin sekunnin hyppäyksiä eteenpäin eli pikku pätkiä jäi näkemättä. Eniten häiritsivät teksitykset. Iso osa dialogista oli jätetty kääntämättä, mutta pahinta oli se että tekstit eivät olleet kuvan alalaidassa vaan melkein keskellä kuvaa. Mustaihoisten hahmojen puheet oli käännetty ärsyttävästi hoonoksi suomeksi, verbit olivat perusmuodoissa.


Lähdin kotoa puolenpäivän jälkeen ja olin takaisin kotona kuuden jälkeen. Siis kuuden tunnin reissu yhden elokuvan takia. Elokuva 3h 40 min + väliaika + puolen tunnin alustus + kävely molempiin suuntiin.

Ei kommentteja: