11. syyskuuta 2014

Peli: The Walking Dead, kausi 1

VAROITUS: Tämä kirjoitus sisältää juonipaljastuksia peleistä LA Noire, (Heavy Rain) ja The Walking Dead

Peliä The Walking Dead on kehuttu joka puolella. Itse en tätä hypetystä ymmärrä. Ongelma lienee se että elokuvamaiset pelit eivät vain ole minua varten. Tietysti jos on laiskalla päällä tai tarvitsee tehdä samalla muutakin kuin pelata niin kyllähän tämä tv-sarjasta tai leffasta käy.

Hyvää pelissä oli se että kuka tahansa hahmo voi kuolla milloin tahansa. Kovasti mainostetaan sitä että pelaajan tekemillä valinnoilla on vaikutusta pelin juoneen - no ei ole. Jos pelastat kahdesta henkilöstä toisen niin kyllä se pelastamasi tyyppikin pian kuolee. Valintojen vaikutus on vain näennäistä.

Mutta oikeasti. Kaikissa viime aikoina pelaamissani peleissä päähenkilö on kuollut lopussa: LA Noire, Heavy Rain, ja nyt Walking Dead. Eikö onneni käänny koskaan? Vähän rupeaa vituttamaan.

Tässä pelissä pelattavan hahmon kuoleman tiesi jo neljännen jakson lopussa kun Lee sai pureman. Ja satuinpa näkemään toisen kauden pelin kansikuvan, eikä siinä Leetä näkynyt joten eipä kuolema lopulta enää ollut yllätys.

Mitäpä valintoja tein? Toisen jakson alussa yritin pelastaa tyypin, mutta se kuoli silti. Sen jälkeen tapoin suorilla kaikki. Ja tein itse myös armomurhat. Salasin pureman ja leikkasin käden irti.

Ostanko Walking Deadin toisen kauden? Don't ask me, I'm just a girl. ( -- Simpsonit)

Ei kommentteja: