1. huhtikuuta 2013

Aika monta luettua kirjaa

Tykkäsin Kaisa Jaakkolan edellisestäkin kirjasta mutta Hormonitasapaino on vieläkin parempi. Täynnä juuri minua kiinnostavaa asiaa. Harmi kun endokrinologiaa ei voi opiskella kuin lääkiksessä.

Syötäväksi kasvatetut voitti tieto-Finlandian. Kenties häiritsevin fakta on se että munivista kanoista puolet tapetaan heti kuoriutumisen jälkeen. Vieläkään ei ole onnistuttu kehittämään menetelmää jolla saataisiin aikaan pelkkiä tyttökanoja. Nyt poikakanat syntyvät tähän maailmaan vain kuolemaan. Ja minä tuen tätä hirveyttä joka vitun päivä koska syön kananmunia.



Sinulle paljastettu on 'supersuositun' Crossfire-trilogian ensimmäinen osa. Takakannen mukaan tämä on mukamas parempi kuin 50 Shades of Grey. Jaa-a, enpä välttämättä ole samaa mieltä. Voiko tässä mistään juonesta edes puhua? Lopussa ei ollut mitään cliffhangeria joka saisi haluamaan toisen osan lukemista, toisin kuin 50 Shadesin ensimmäisessä osassa. Ihme kyllä tätä lukiessa jopa heräsi kysymys että miksi oikein luen tällaista paskaa?


Tulipa luettua myös J.R. Wardin Langenneet enkelit-sarjan toinen osa Himo. Tässä ei mielestäni ollut ollenkaan Mustan tikarin veljeskunta-sarjan hahmoja. Mutta olenkohan ihan väärässä kun luulen että seuraavan osan (Kateus) päähenkilö on nähty sisarsarjan puolella? Murhaetsivä Thomas 'Veck' DelVecchio? Rings a bell.



Pilates on kuulemma paras liikuntamuoto keskivartalolle ja alaselälle. Siksi lainasin kirjastosta kirjat Pilates kotona ja Pilates: Harrastajan käsikirja. Kirjaston poistohyllyssä on ollut viime aikoina kivasti uutta valikoimaa; ostin ikiomaksi kirjat Method Putkisto: Pilateksella vahvaksi ja Joogan käsikirja. Lainasin myös kirjan Selkä kuntoon.

Becca Fitzpatrickin Enkeli-sarjan neljännen ja viimeisen osan Loppusoitto luin parissa päivässä. Kiire kiire kun äidinkin pitää ehtiä se lukea. Ja mitä sitten tulee Loppusoittoon ja koko kirjasarjaan niin... valitettavasti se oli liian epäuskottava, vaikka yliluonnollisesta shitistä onkin kyse. En missään vaiheessa 'ostanut' Noran ja Patchin romanssia, ja vihasin Patchia. Kuulun varmasti vähemmistöön mutta sarjan loppu ei ollut mielestäni ollenkaan onnellinen. Mutta jee, tämän kirjasarjan ensimmäisestä osasta on tekeillä leffa! Menisin innolla katsomaan.



Yhtenä päivänä tuli mieleen tarkistaa onkohan Robin Cookilta ilmestynyt uutta kirjaa. Ja vain kaksi päivää myöhemmin kirjaston pikalaina-hyllyssä komeili Henkivakuutus. Laina-aika on olevinaan viikon, siksi olikin niin kiire lukea ensin Loppusoitto. Olin yllättynyt ja pettynytkin siitä että kirja ei kertonutkaan Laurie Montgomerystä ja Jack Stapletonista. Mutta ylläri ylläri, kirjan loppupuolella tavattiin hekin. Näköjään Cookin seuraavassa kirjassa Nano on sama päähenkilö kuin tässä. Tääkin tuli luettua sitten kahdessa päivässä eli kaiketi ihan tarpeeksi hyvä kirja.

Kirja Vitamiinit on täynnä mielenkiintoista tietoa, vitamiinien lisäksi elimistön happamoitumisen vaikutuksesta terveyteen ja veriryhmä-dieeteistä. Villisti sykkivän sydämen jarruttamiseksi annetaan sydänlääkkeitä, mutta syyn poistamiseksi ei anneta magnesiumia. Ihminen ei pysty hyödyntämään maidossa olevaa kalsiumia. Kalsium ei imeydy ilman magnesiumia. Miksi eräässä tutkimuksessa beetakaroteeni aiheutti syöpää tupakoitsijoille? Tämän kirjan mukaan tutkimuksen lopputulos olisi ollut ihan toisenlainen jos koehenkilöille olisi annettu myös c-vitamiinia. Syöpäpotilaille jättiannoksia c-vitamiinia suoraan suoneen? Tässä kirjassa ei suositella jättiannoksia d-vitamiinia. Elimistön suuri rautapitoisuus lisää monen sairauden riskiä, eikä juuri kenenkään pitäisi ottaa rautaa lisäravinteena. Varsinkin miesten on terveellistä luovuttaa verta säännöllisesti.

Tein jokin aika sitten kirjastoon monta hankintapyyntöä, joista kaikki toteutettiin. Yksi niistä oli tietysti Lover at last, joka on muuten saanut suomenkieliseksi nimekseen Rakastaja - vihdoinkin. Miksi muka pitäisi vaivautua ostamaan kirjoja kun veronmaksajat kustantavat ne minulle?

Ei kommentteja: