14. maaliskuuta 2013

Jotain uutta kauhukohtauksista

Opin taas uutta yöllisistä kauhukohtauksista. Niiden syynä voi olla alhainen verenpaine. JA matala verenpaine voi aiheuttaa kaikkea muutakin kivaa. JA alhainen verenpaine voi johtua kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Linkki (englanniksi) Löysin tuon kun etsin tietoa orapihlajan (hawthorn) avusta kauhukohtauksiin. Alhainen verenpaine voi aiheuttaa esimerkiksi näitä mun juttuja: kylmät jalat ja kädet, jalkojen ja käsien puutuminen, kipu/puristava tunne sydämen kohdalla. Viimeksi mainittua minulla on onneksi vain harvoin, pahimpien kohtausten yhteydessä.

Koskaan minulla ei ole ollut mitattaessa alhaista verenpainetta, päinvastoin. Olen niissä tilanteissa kaikkea muuta kuin rauhallinen. Siksi olisikin ihan mielenkiintoista tietää mikä se verenpaine olisi kotona oikeasti rentona. Ja varsinaisia matalan verenpaineen oireita minulla ei ole, eli esim. jotain pyörrytystä. Mitä nyt joskus huippasee kun nousee nopeasti ylös, mutta sehän on ihan normaalia.



Eilen jouduin shoppailemaan koska en saanut mennä kotiin. Totta kai rappukäytävän lattioiden tasoitus oli juuri siihen aikaan kun olisin halunnut kotiin tulla. Olin jo edellisellä viikolla katsellut missä kaupassa olisi halvin hiusväri. Garnierin hiusvärit ovat Sokoksella tarjouksessa 9,90€. Mutta tällä viikolla ne maksavat Carlsonilla 8€, kun on 5+1 tarjouspäivät. Joten sieltäpä ostin. Pitäisi käydä lähiaikoina kampaajalla, en ole käynyt todella pitkään aikaan. Sitten vaan olisi niin ärsyttävää kun ei saisi hiuksia enää kiinni.

Menin Sokokselle katsomaan Kunertin tarjous-sukkahousuja. Alelaarissa ei ollut oikeaa kokoa eikä väriä. Menin katsomaan varsinaisesta hyllystä niin kappas vaan, oli peräti yksi kappale oikeaa väriä ja kokoa. Ei voi sanoa että kovin halvat olisivat olleet, tarjouksessakin 11.95€. On todella vaikeaa löytää sukkahousuja joissa ei ole kärkivahvikkeita. Mutta sellaisia haluan käyttää kesällä. Ja niitä kuluu paljon kun hajoavat niin helposti.

Kirppariltakin löytyi käyttämätön paita 3€ ja Hyvä terveys-lehti 0.50€, jossa on aiheena Niska rennoksi joten pitihän se ostaa. Pitäisiköhän tilata tuo lehti kun nyt saisi kaupan päälle verenpainemittarin... hih. Sitähän mä tarviin... tai sitten en. Harmi kun noista tarjouksista ei useinkaan tiedä miten kauan ne ovat voimassa..

Käyn nykyään hyvin harvoin kirpparilla, ennen kävin lähes joka viikko. On vaan niin paljon helpompaa shoppailla eBayssa. Ei tarvitse poistua koneen ääreltä tai kotoa mihinkään. Ja tietysti eBayn valikoima on ylivertainen.

Ennen Puijon maailmancup-kisa saattoi olla vuoteni kohokohta, nykyään ei voisi vähempää kiinnostaa. Eikä nyt syynä ole edes se etteivät suomalaiset mäkihyppääjät ole menestyneet tällä kaudella. Montakohan vuotta siitä oikeasti on kun olen viimeksi ollut katsomassa kisaa paikan päällä? Ja mitenhän käy ensi vuonna jos Ahonen on mukana kisassa? En varmaan uskaltaisi silti lähteä sillä paleltuisin. Jo nuorenakin kerran yksi varvas oli tunnoton monta viikkoa. Paitsi että todennäköisesti Kuopiossa ei kilpailla taas ensi vuonna.

Ei kommentteja: