29. maaliskuuta 2011

Puutetta jodista?

Eilen maanantaina olin ahkerana ja siivosin. Imuroimiseen saan helposti kulutettua tunnin. Uskaltauduin pesemään parkettilattiat ensimmäisen kerran, vesivahinko pelottaa koko ajan. Pitäisi kai hankkia jotain erityisesti puulle tarkoitettua puhdistusainetta. Ja kuulemma vahaakin? Kissojen takia haluaisi pitää (lattia)myrkyt minimissä. Iherbissä olis jotain myrkytöntä kiillotinta.

Tämän uuden asunnon kylppäri on tosi epäkäytännöllinen. Kaikki vesipisteet ovat yhdessä ja samassa: lavuaari, suihku ja pesukoneliitäntä. Edellisessä kodissa nuo kolme olivat erikseen niin kuin on järkevää. Nyt ikävintä on kenties se että suihkun veden lämpötilaa voi säätää vain vaikeasti lavuaarin puolelta. Pesukoneen vesijohto menee inhottavasti pesualtaan päältä tehden lavuaarin kunnollisesta puhdistamisesta vaikeaa, ellei mahdotonta.

Kylpyhuoneessa ei ole peilikaapin lisäksi mitään muuta kaappia eikä käsisuihkua ole ollenkaan, eli selvästikin kylppäri on miehen suunnittelema. Eilen pesin kissojen vessalaatikot ensimmäisen kerran täällä. Vanhassa asunnossa tein sen käsisuihkulla, se vaan olisi niin paljon käytännöllisempi vaihtoehto kun voi helposti kontrolloida milloin vettä tulee ja milloin ei, ja vedenpainekin on parempi eli liat lähtee helpommin. Jalat ja selkä eivät kestäneet kumarassa oloa, ennen pystyin istumaan vessanpytyllä vessoja pestessä mutta enää se ei ole mahdollista. Seuraavalla kerralla otan jakkaran kylppäriin. Minäkö muka vanha ja raihnainen?

Luin eilen täältä että vähähiilihydraattisella ruokavaliolla ollessa voi tulla puutetta jodista. Tiesin kyllä että kaliumista mutta tämä oli minulle uutta. "Normaali" ihminen saa jodia tavallisesta suolasta, enemmän kuin tarpeeksi esimerkiksi pelkästään leivästä. Mutta jos ei syö leipää, valmisruokia eikä edes tavallista vaan ruususuolaa, johon ei ole lisätty jodia niin kuin tavalliseen suolaan... Jodin puute voi aiheuttaa tai altistaa kilpirauhasen vajaatoiminnalle. Pitäisikö tilata seuraavalla kerralla Iherbistä merilevää? Harmi että ehdin tehdä tilauksen juuri viime viikolla. Jodituotteet ovat olleet Iherbissä tosi haluttuja Japanin tapahtumien jälkeen.


Hiirikädessä on kokonaan uutta kipua, ranteessa. Mietin jo jännetuppitulehduksen mahdollisuutta. Olen joutunut taas tekemään Sherryn nettisivuja kun tilalleni tullut tekijä sairastui vakavasti. Jatkuvat samojen liikesarjojen toistot sivuja tehdessä saivat viime viikolla tämän kivun alkamaan.

Pitäisi tosiaan hankkia uusi työtuoli, sellainen missä on säädettävät käsinojat ja paljon muita säätöjä. Huonekalukaupoilta ei löytynyt sopivaa eli tarpeeksi halpaa. Maskun nettisivuilla olisi ollut 133e maksava mutta ei tietenkään itse liikkeessä. Pitänee kai sitten tilata netistä. Siinä on vaan se pulma ettei tuolia voi silloin koeistua. Mutta let's face it, ei Kuopion kaupoista löydy tarpeeksi halpaa.

Taidan jättää uuden kissojen raapimapuun tilaamisen aikaisintaan syksylle. Kesänhän kisut viettävät joka tapauksessa parvekkeella, eikä nykyisessä rahatilanteessa ole järkevää ostaa mitään mikä ei ole täysin välttämätöntä. Minähän saan tähän nykyiseen asuntoon alle 150e asumistukea, eli vain 50e enemmän kuin entiseen. Olisin toivonut saavani edes 200e. Kelan mielestä tuloni ovat vuodessa nousseet yli satasella kuussa, itse en ole moista huomannut...

Uuden taloyhtiön roskakatos on täysi luuseri. Edellisessä taloyhtiössä oli metallinkeräysastia, nykyisessä ei. Edellisessä oli kolme pahvinkeräyslootaa, nykyisessä yksi. Arvaa vaan mahtuuko?? Pointti on se että taloyhtiöt ovat täsmälleen samankokoiset!

Kun kävin taas Lidlissä siellä oli vieläkin hylkykorissa jäljellä pekonisipsejä. Miksi ihmeessä ne eivät kelpaa kenellekään? Onko niissä muka jotain epäterveellistä ja lihottavaa rasvaa? Pah. En kehdannut rohmuta kaikkia loppuja pusseja, ostin vain kolme.

Kesti tasan viikon ennen kuin uudella matolla oli kissanpaskaa... Parketeilla ei paskavanaa näkynyt, eli oli tainnut Tapsa (oletettavasti) tajuta käyttää mattoa vessapaperina. Irtoaa paljon helpommin...

Kiltin ja enkelimäisen Tapsan punaisesta nenästä huomaa että kohta jo valmiiksi varuillaan oleva Kali saapi turpaansa.


Tapsan ja Kalin kuherruskuukausi uudessa kodissa kesti ehkä viikon verran. Silloin Tapsa ei suhtautunut Kaliin vihamielisesti vaan ystävällisesti, olihan Kali sentään vanha tuttu toisin kuin uusi pelottava asunto. Mutta uuden kodin tullessa hiljalleen tutuksi alkoi taas Kalin kiusaaminen. Kalikin ehti jo tottua ystävälliseen Tapsaan, eikä sen nähdessään enää ollut varuillaan vaan ryntäsi puskemaan. Huok. Miksi oot niin paska Tapsa?

Ei kommentteja: