3. huhtikuuta 2014

Terrible nights

And terrible days?

Ravitsemustieteessä yhtä aloituspaikkaa tavoittelee 34 hakijaa

Aloituspaikkoja on 30, hakijoita yli tuhat. Vieläkin enemmän kuin viime vuonna. I like that math? Miksi pitäisi tuhlata aikaansa ja elämäänsä lukemalla for a lost cause? Vielä eilen luin innolla, mutta nyt taas tuntuu ihan turhalta. Masentavaa ihan niin kuin viime vuonna. Tiedän kyllä varsin hyvin että minulla ei olisi mitään mahdollisuutta vaikka hakijoita olisi vain 31. Biologia ja reaaliaineet ylipäänsä eivät ole koskaan olleet minun vahvuuteni. Hädintuskin pääsin ylppäreissä läpi, A! Ja lukion biologian kakkoskurssin (perinnöllisyys, aaargh) välikokeesta tuli aikoinaan kouluhistoriani huonoin arvosana, 4 ½! (asteikko 4-10) No olen jopa lukenut nyt hiukan paremmin kuin viimeksi, sillä olen huomannut lukion kirjoissani ensimmäisen kerran törkeitä asiavirheitä.

Ja niin, kuulemma lähes kaikilla ravitsemustieteen opiskelijoilla/ammattilaisilla on "epäterve suhtautuminen ruokaan", syömishäiriötaustaa tms. Kaipa karppaus terveyssyiden vuoksi on sitten epätervettä? Vaikka olen karppaamalla terveempi. Kuten olen miljoona kertaa todennut, painoin ennen karppauksen alkua noin 40 kiloa (pituus 161cm), nykyään noin 47 kg eli mielestäni aika paljon terveellisempi paino. Pitäisi kai väkipakolla syödä niitä "terveellisiä" täysjyväviljoja vaikka ne aiheuttavat esimerkiksi veriripulia? Olisipahan sitten ainakin terveempi suhtautuminen ruokaan! Sillä kaikkeahan pitää syödä kohtuudella, vaikka seurauksena olisi esimerkiksi suolenpoisto. Se on vaan tervettä!!


Ja siis niin, kamalia paniikkikohtauksia joka yö. Ja taas vaihteeksi viime yönä kamala suonenveto pohkeessa, en vaan kestä sitä kipua valittamatta ääneen. Sen jälkeen jalka on aina kipeä pitkään. Noita taitaa tulla kun ollut erityisen paljon rasitusta edellisenä päivänä. Ei edes illalla otettu magnesium-pilleri riitä.

Miksi vaivaudun ottamaan orapihlajaa kun ei siitä mitään apua ole? Mietin pitäisi kokeilla toista merkkiä, ehkä jopa Suomesta saatavia Crataegus-tippoja. Mutta tuossahan on tietysti VIINAA, ja valitettavasti orapihlaja on hiilihydraatti joten en voi ottaa sitä määräänsä enempää, enkä varsinkaan koko ajan päivän ympäri. Pitäisi suosiolla hankkia aitoa beetasalpaajaa? Monesko kerta kun sanon tuon? Mitähän pilleriä sitä vielä kokeilisi?

Ja kuka hiton naapuri imuroi kahdeksalta aamulla? Ei todellakaan ole mikään pakko! Ja kuka hiton 'Elisa kirja' laittaa mainostekstiviestin yhdeksältä aamulla? Ostanko tuon takia ikinä teidän paskaanne? En todellakaan. Enkä kyllä muutenkaan.

Ebayta selatessa löytyi Rachael Halen 'Jasmine my cup of tea' pussilakana. Ihana. Kyllä kelpaisi. Mutta tuokin olisi ollut Australiassa, ja hinta on senmukainen. Onkohan Suomessa missään myynnissä Rachael Hale-pussilakanoita tai vaikka mukeja? Kalentereita, avaimenperiä ym. pikkusälää on kyllä tullut vastaan vähän joka kaupassa.

Ei kommentteja: