24. huhtikuuta 2014

Saanko esitellä: Sininen auto!!

Varoitus: Tämä kirjoitus sisältää ison juonipaljastuksen pelin L.A. Noire juonesta


Taisin taas erään lauantai-illan ratoksi päästä pelin läpi. Voi kai pääsiäistä niinkin viettää? Olisin halunnut katsella pääsiäisenä Breaking Badia mutta boksi ei saapunut vielä torstaina, vaan tietysti heti seuraavana postipäivänä eli tiistaina pääsiäisen jälkeen.

Lauantaiyönä yksi street crime jäi vielä jäljelle ja häiritsi kun en tiennyt missä deskissä se on. Lopulta oli kaksi vaihtoehtoa jäljellä, Vice ja Arson. Vicestä se löytyi seuraavana päivänä.

Minulla oli vain 3-4 selvitettävää juttua jäljellä kuin luin vahingossa ison juonipaljastuksen LA Noiren lopusta. Mietin jo aikaisemmin että miten alas Cole Phelps voi vajota? Alennuksia alennuksien perään. En tiedä miten järkyttynyt olisin ollut jos en olisi tiennyt kuolemasta etukäteen, sillä nytkin se tuntui pahalta. Ja se tapa kuolla oli erittäin typerä. Koko peli hitto ihan turhaan? Ja jos pelaa noita caseja tai peliä uudelleen läpi, niin kohti kohti kuolemaa aina vaan?


No järjellisesti ajateltuna eikö se olisi vain oikeudenmukaista että aina kaikkien pelien lopuksi pelihahmo kuolisi, kun kummiskin pelin aikana tulee kuoltua aika hiton useasti. Vain jos selviäisi koko pelistä kuolematta kertaakaan niin silloin hahmo voisi selvitä hengissä lopussa, se olisi reilua. Hah.

La Noiressa typerintä oli kuitenkin se että yhtäkkiä viimeisissä jutuissa pelattiinkin ihan eri hahmolla kuin siihen asti. Ei tuossa pelihahmon vaihdoksessa ollut mitään järkeä tai mieltä. Todella häiritsevää ja turhaa. Vei niin sanotusti ulos pelistä.

LA Noiressa on vaikeaa tappaa ihmisiä, siis jalankulkijoita. Melkein aina ne onnistuvat väistämään autoa. Parhaiten tappaminen onnistuu kun ihminen on valmiiksi maahan kaatuneena, vaikkapa siksi koska on säikähtänyt jalkakäytävällä ajavaa sekopäätä. ;) Toisaalta LA Noiressa poliisit eivät tule perään vaikka tekisi mitä, saisi siis rauhassa riehua. Jos se jotenkin kunnolla onnistuisi. Piti myös kokeilla partnerin tappamista. Kun viimein onnistuin siinä niin game overhan siitä tuli.


Kenties hauskin sattumus oli kerran se kun kuolin mennessäni kohti oman auton ovea. Pieni hipaisu vain ohiajaneesta autosta ja kuolin. Vähän sama juttu eli pelkkä hipaisu riitti myöhemminkin toisenkin hahmon kuolemaan. Vähän vastakohta tuolle oli se kun yhdessä jutussa rikollista jalan jahdatessa jokin työkone jyräsi Phelpsin täysin pannukakuksi. En oikein tajua noita hipaisu-kuolemia, olen monet kerrat jäänyt kunnolla auton alle kuolematta. Juurihan jyräsin partnerin vahingossa paloautolla kaksi kertaa, eikä se kuollut.

Onnistuin myös tippumaan tyhjyyteen ja kuolemaan sillä tavalla. Löysin siis pelistä bugin. Menin talon läpi, ja seuraavaksi auto tippui valkoisessa tyhjyydessä, kunnes tuli kuolema ja "officer down". Epäkivaa, sillä olin juuri silloin menemässä kaupunkia läpi sen reunoja pitkin enkä muistanut missä kohti karttaa olin menossa. Etsin samalla autoja, kaikki parkkipaikat ja autot piti aina käydä läpi.

Se tunne ja se hetki kun löytää viimeisen auton ja 100% pelistä tulee täyteen. Homer Simpsonin sanoin: I am not easily impressed. Wow, a blue car. Taivaansininen vieläpä. Pitkään puuttui myös yksi newspaper ja se oli hitsi ihan ensimmäinen.

Mutta mitä seuraavaksi? 5 tähteä jokaisesta jutusta? 21 trophyä puuttuu vielä. Aloitin jo 47 000 dollarin damagen hankkimisen, kannattaa kuulemma peruuttaa muutaman kerran paloauto bensa-asemalle. 2 tuhosin jo. Kerran jo hankin sillä toisella tyypillä damagea yli 32 000 dollaria, mutta juttu loppui liian nopeasti kesken. Kaikki ne tuhotut autot, ihan turhaan. Toisen kerran aloitin saman mutta ukko jäi siis juuri silloin auton hipaisemaksi.


Aikaisempia mietteitäni LA Noiresta

Ei kommentteja: