20. maaliskuuta 2012

Nälkäpelin ennakko-odotuksia

Näin viime yönä unen Nälkäpelistä. Tietysti aiheena oli elokuvan huonous.

Olen alusta asti pelännyt että elokuva on todella huono eikä vastaa ollenkaan odotuksia. Eikä trailerit ym. ole tippaakaan pienentäneet noita pelkoja, päinvastoin. Monet asiat näyttävät niin huonolta. Ärsyttää esimerkiksi Katnissin mekko eräässä kohtauksessa. Voisi paremminkin yrittää tehdä hahmoista köyhän näköisiä ja nälkiintyneitä. Ja minkäs sille voi että Capitolin tyypit näyttävät naurettavilta.

Niin monet asiat mietityttävät. Miten on toteutettu palava Katniss? Onko kirjan juoneen tehty muutoksia? Joitakin kohtauksia on ainakin lisätty. Vähän pakko koska kirjat on kerrottu vain yhden ihmisen näkökulmasta niin kuin Twilightit. Toivon todella ettei leffaan ole lisätty romantiikkaa mitä kirjoissa ei ole.

Ja entäs sitten loppu. Itse elokuvantekijänä laittaisin lopun eri kohtaan kuin ensimmäisen kirjan loppuun. Eräs aikaisempi kohtaus olisi jännempi kohta lopettaa: Se kun Katniss ja Peeta ovat aikeissa syödä myrkkymarjat. Siinä olisi todellinen cliffhanger.

Tämän mainoksen lähtölaskenta saa aikaan kylmät väreet. Nälkäpelissähän varaslähdön ottaja kuolee...




Nyt onkin hauskaa kun on telkkarissa ollut jopa peräkkäin Nälkäpelin ja Twilightin mainoksia, kun Aamunkoi-dvd ilmestyi juuri. Nälkäpelin ja Twilightin ero on se että Nälkäpeli kiinnostaa myös miehiä.

Ei kommentteja: