19. huhtikuuta 2011

Scream 4: Täysin perseestä

SISÄLTÄÄ JUONIPALJASTUKSIA SCREAM 4, ALL THE BOYS LOVE MANDY LANE SEKÄ PERFECT STRANGER-ELOKUVISTA

Käytiin eilen katsomassa Scream 4. Elokuvan edetessä ajattelin että Scream 4 on täysin turha elokuva. Murhaajan paljastuttua mielipiteeni muuttui kuitenkin muotoon täysin paska elokuva.

Scream-elokuvissa murhaaja on jo aiemmin ollut Sidneyn veli ja on nyt siis serkku. Mitähän ihmettä seuraavaksi? Murhaaja on Sidneyn mummo? Siinä ei onneksi edes vanhuudenheikkous haittaisi yhtään, sillä Scream-elokuvissa murhaajalla on aina yli-inhimilliset voimat. Nytkin murhaajat olivat heiveröisiä teinejä, joille yksikään uhri ei pystynyt pistämään yhtään kampoihin. Paitsi tietysti alkuperäinen trio.

Giggeli ehdotti seuraavaksi murhaajaksi Sidneyn isää, jota ei Scream 4:ssä näkynytkään ollenkaan. Mutta eikös vieläkin parempi idea olisi jos Sidneyn äiti palaisi zombina kostamaan? Johan paranisi leffasarja kertaheitolla, hah. Tosin Wes Craven oli kuulemma sanonut haastattelussa että Neil Prescott on kuollut Scream 3:n ja 4:n välissä? Hmm. Ei sitä tosin itse leffassa mainittu eli liekkö "canon".

Osa inhostani tätä juoniratkaisua kohtaan johtuu siitä ettei Sidneyn serkun näyttelijä osannut ollenkaan näytellä murhaajaa. Veti niin överiksi kun yritti yhtäkkiä olla niiiin hemmetin kova pahis. Hah. Tosi epäuskottavaa.

Scream 4 oli todella ennalta-arvattava, tämä kaikki on nähty niin monta kertaa aikasemminkin. Ainoa aidosti yllättävä hetki oli heti alussa, liittyen True Blood-tähden olemattoman kokoiseen rooliin leffassa. Ensimmäinen Scream oli aikoinaan jotain uutta ja erilaista, mestariteos. Mutta kun sama on tehty neljä kertaa on kai mahdotonta keksiä mitään mitä ei olisi jo tehty.

Elokuvassa on liikaa uusia (teini)hahmoja, joiden kohtalosta en pystynyt välittämään yhtään tippaa. Leffaan tuotiin lauma teinejä, jotka KAIKKI kuolivat. Miten sarja sillä muka uudistuu?

Yksi positiivinen asia sentään: Ketään kolmesta vanhasta ei tapettu. Se olisi ollut jo pyhäinhäväistys. Eivätkä sentään antaneet pahan voittaa, vaikkakin paljon vaikuttavampi loppu olisi ollut se kun Sidneyn serkku (jonka nimeä en edes muista kuten en muidenkaan uusien hahmojen) makasi paareilla median ympäröimänä. Scream 4 oli liian pitkä leffa.

Herää kysymys miksi ylipäänsä tykkään joistakin kauhuelokuvista, kun vihaan niin paljon kaikkea gorea ja verenvuodatusta. Nytkin pyrin olemaan katsomatta tappokohtauksia, mutta silti näin liikaa ällötyksiä. Hyi hitto, suolia...

Giggelille elokuvan paras ja hauskin kohta oli se kun Kova laki-näyttelijä ilmestyi valkokankaalle. Kyseinen näyttelijä esittää Kovassa laissa poliisia ihan niin kuin Scream 4:ssäkin. Tosin Kovassa laissa hän on etsivä, Scream 4:ssä oli tullut arvonalennus rivipoliisiksi.

Alla on yksi ensimmäisistä promokuvista joka Scream 4-elokuvasta julkaistiin. Olen kai sokea kun mielestäni tätä Kova laki-tyyppiä eli oikeanpuoleista tummaihoista poliisia ei elokuvassa tässä kyseisessä kohtauksessa näkynyt. Luulin jo että hänen roolinsa on leikattu kokonaan pois elokuvasta.


Scream 4:stä tuli mieleeni parikin muuta elokuvaa, joissa samanlainen juonenkäänne tehtiin mutta paljon paremmin. All the boys love Mandy Lane, (pää)uhri paljastuikin murhaajaksi. Perfect stranger, jossa murhaa tutkinut päähenkilö olikin itse murhaaja.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

mussunmussun -- Scream 4 oli ehkä parasta komediaa ikinä -.-