14. huhtikuuta 2011

Ikävä herätys

Keskiviikkoaamuna kuuden aikaan herättiin särkyvän lasin kilinään ja sitten alkoi kuulua täysillä valuvan veden ääni. Luulin jo että patteri on jotenkin pettänyt ja aiheuttamassa vesivahinkoa. Edellisenä päivänä pattereihin oli vaihdettu mitkälie liittimet ja säätimet.

Ääni kuului kylppäristä. Lampun suojus oli tippunut ja hajonnut, ja samalla lavuaarin hana oli mennyt päälle. Ilmeisesti kissa (Tapsa) oli mennyt peilikaapin ja lampun päälle, ja suojus oli painon alla pettänyt. Kissa oli varmaankin tullut alas lavuaarin vesihanan kohdalta ja siksi se oli mennyt päälle. Herää kysymys että miksi jätin vessan oven auki? No enpä jätä enää.

Sain heti haavan sormeen lasinsirpaleita kerätessäni. Ehdin takaisin sänkyyn ehkä minuutiksi kun Kali oksensi. Kaksi kertaa. Matolle.

Herätyksen aikaan näin unta jossa katsottiin mustavalkoista elokuvaa Tuulen viemää. Giggeli luuli leffan jo kohta loppuvan, johon totesin että vastahan sota alkoi.

Yö oli aikasemminkin ollut kiva lukuisten kissojen aiheuttamien herätysten vuoksi. Ensin Olle kaapi makkarin seinällä olevaa taulua. Sitten Tapsa yritti päästä keittön kissanruokakaappiin, kaapinovi paukkuu kivasti. Ja sitten Olle seurasi esimerkkiä. Eihän se osaa oikeasti avata kaappien ovia, toisin kuin Tapsa. Olle vaan kaapii niitä.


Huoltoyhtiö onkin vieraillut tässä asunnossa useasti. Jo ennen muuttoa vaihdettiin makkarin pistorasian kansi ja vessan valon kytkin. Muuton jälkeisenä maanantaina olin juuri paistamassa aamiaiskananmunia kun RTK:n tyypit tulivat säätämään vessanpyttyä, siitä kun kuului vedettäessä kovaa ja pitkäkestoista ääntä. Säätivät sitä tunnin verran, kulkivat monta kertaa edestakaisin ja laittoivat vedenkin poikki. Mutta valmista tuli! Paitsi että siinä rytäkässä hajottivat vessan kannen kiinnikkeet. Kansi oli liian korkea ja kiikkerä muutenkin.

Monta viikkoa muuton jälkeen Giggeli huomasi että olohuoneen ja kylppärin pattereista puuttuu säädin kokonaan. Olkkarin patteri oli paahtanut koko ajan täysillä, ei ihmekään että oli pikkuisen hikuli. Viime viikolla RTK:n tyyppi kävi kaksi kertaa. Toisella kerralla vaihtoi vessanpytyn kannen ja totesi ettei pattereihin ole varaosia joten pitää vaihtaa ne jotkut jutut kokonaan, ja sen hoitaa firma joka sen ossaa (YIT). Senkin homman piti tapahtua viime viikon torstaina tai perjantaina.

No tämän viikon tiistaina tyypit tulivat puoli yhdeksältä kun olin nukkumassa. Ensin yrittivät pari tuntia tuloksella että vessassa oli vedenpaisumus, ihme ettei olkkarin parketilla. Sanoivat että ei onnistu tänään kun jokin ei jäädy. Aha. Meni ehkä tunti kun ovikello soi taas. Tulivat yrittämään uudestaan ja sillä kertaa homma jopa onnistui, jee. Jouduin päivän aikana avaamaan oven vain muutaman kymmenen kertaa kun kulkivat edestakaisin ja jouduin kerran jopa lainaamaan omaa avaintani että pääsivät sulkemaan vedentuloa.

Jokohan tämä nyt riittäisi? Tällä viikolla olivat jopa viimein vaihtaneet nimet asunnon oveen, kun viime perjantaina asiasta valitin. Rupesi nimittäin vähän vituttamaan kun kuukausi meidän jälkeen muuttaneiden nimet oli vaihdettu mutta meidän ei.

Tuli tuossa Purinalta kuivaruokanäyte. Oikein hehkuttavat pussin kyljessä että ruoka sisältää vehnää ja aineosaluettelossakin luvataan että vehnää on vähintään 14%. Siis mitä hittoa? Eihän vehnä ole hyvä asia kissanruuassa vaan päinvastoin!

Purina on muuttanut oman mainoslehtensäkin eli Reviirin maksulliseksi. Juu, minähän maksan teille ilomielin 40e vuodessa siitä että saatte mainostaa minulle tuotteitanne. Hah.

Ei kommentteja: