9. tammikuuta 2024

Olivia 16 vuotta

Nuorin kissani Olivia eli Olle täyttää tänään 16 vuotta. 

 


 

Ollen äiti Kali on vanhin kissani (18). Molemmilla on munuaisten vajaatoiminta, kuten Ollen isälläkin. Eli hienot geenit? 

 

Ollella on munuaisongelmien lisäksi krooninen ripuli. Viime kuukausien aikana se on ruvennut paskomaan lattioille. 

 


 

Ollen ruokahalu on nykyään todella hyvä. Useimmiten se herättää aamulla vaatimalla aamupalaa. Syynä tähän on se että se haluaisi syödä lähinnä märkäruokaa. Tosin kun otin käyttöön Orjien kittenin Ollekin rupesi syömään kuivaruokaa. Lisään siihen munuaisten vajaatoimintaan tarkoitettua kuivista, ja tarkoitus olisi vähitellen siirtyä kokonaan munuaisruokaan. Ostin suurin toivein Brit Renalia, mutta siinä on isot nappulat ja haluan pienet Kalin vähäisten hampaiden vuoksi. Tuo kyllä sinällään kelpaa kissoille, ainakin tuon Orijen kittenin seassa. Noiden munuaiskuivaruokien ainesosalistat ovat kyllä karmeaa luettavaa, pelkkiä kasviksia eikä lihaa.


Ollella on käytössä viljaton ruokavalio, se saa Porus onea munuaisten vajaatoimintaan ja Kaopektiä ripuliin. Saa nähdä miten pitkään tuota viljatonta jaksaa yrittää, kun siitä selkeästi ei ole mitään apua ripuliin. Ollekin haaveilee pelkästään viljallisista halpisruuista, kuten Latzista ja Whiskasista. Nami nami. Viljat hyvää, liha pahaa.

 

Muistona kuva huhtikuulta 2008 jolloin sain Ollen, ja se mahtui vielä nukkumaan sylissäni...

 



Ei kommentteja: