28. marraskuuta 2017

Muutettiin

Monen viikon jälkeen tuntuu niin oudolta että muuttohommat ovat ohi. Entinen asunto on tyhjennetty, siivottu ja avaimet luovutettu. Johan siinä tuli asuttua maaliskuusta 2011 asti. Vuokranantaja oli jopa valmis myymään sen asunnon meille, mutta pyysi ihan liikaa siihen nähden että putkiremontti on ensi vuonna. Varsinkin kun samassa talossa oleva samanlainen/samankokoinen asunto on ollut pitkään myynnissä paljon halvemmalla eikä ole mennyt kaupaksi. Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa.


Kissojen muuttaminen meni yllättävän kivuttomasti. Muutamaa viikkoa ennen muuttoa Tapsa teki sen virheen että alkoi pitää lempinukkumapaikkanaan kantokoppaa. Sormet ristissä toivoin että muuttopäivän aamuna löytäisin Tapsan kopasta. Ja siellähän se makasi autuaan tietämättömänä tulevasta hirveydestä, joten eikun vaan kopan ovi kiinni Tapsan nenän edestä.

Uudessa asunnossa Tapsa turvautui strutsipuolustukseen. Kopan pyyhkeestä tuli sen barrikadi pahaa maailmaa vastaan, päätä ei näkynyt. Välillä piti käydä tarkistamassa että hengittäähän se vielä.

Heti muuttopäivän iltana sairastuin flunssaan. Sellaista se stressi ja ylirasitus teettää. En saanut nukuttua kurkkukivun takia, ja kolmelta yöllä bongasin Tapsan makuuhuoneen ovelta. Siinä se istui muutaman minuutin ja katseli välillä minua.

Seuraavana aamuna Tapsa oli löytänyt taas paremman piilon, se oli mennyt eteisen hyllyn alle. Huolestutti kun se ei lähtenyt sieltä karkuun vaikka kaksi tuntematonta tyyppiä kävi tuomassa tavaraa. Iltapäivällä Tapsan oli kuitenkin pakko lähteä pois piilostaan käydäkseen vessassa.

Muillekin kissoille muutto oli vaikeampi kuin edellinen. Ruoka ei oikein maistunut moneen päivään. Ei malttanut syödä kun piti tutkia uutta asuntoa. Nyt ruokakupit tyhjenevät taas entiseen malliin.

Muuttoa edeltävällä viikolla Kalilta irtosi hammas. Nyt sillä on jäljellä enää yksi kulmahammas neljästä. Iski paniikki pitääkö se viedä eläinlääkäriin heti eikä vasta muuton jälkeen. Mutta onneksi mitään hätää ei ollut.Uuteen asuntoon on tullut ostettua ihan liikaa tavaraa: Yöpöytä, sohvapöytä, parvekepöytä ja -tuolit, mikro (oli vaikeaa löytää tarpeeksi pieni), mattoja, vitriinikaappi, pesukone. Sohva sentään saatiin ilmaiseksi.

Joku voisi kertoa minulle miten edestätäytettävää pesukonetta käytetään kun ei se minulta onnistu. Oli pakko hankkia edestätäytettävä kun tämän asunnon kylppäriin ei päältätäytettävä mahdu. Miten edestätäytettävästä koneesta otetaan pyykit pois niin että yhtään pyykkiä ei tipu lattialle? Minun maailmassani lattialle pudonnut pyykki on kontaminoitua ja pitää pestä uudelleen. En ymmärrä miksi kukaan koskaan valitsisi edestätäytettävän koneen jos ei ole pakko. En halua kyykistellä tai konttailla koneen edessä.

Tuo Whirlpoolin kone on täysi paska siinä mielessä että sekä veden poistoputki että sähköjohto ovat niin minilyhyitä että eivät yllä ihan koneen vieressä oleviin kohteisiinsa. Kuka idiootti noita koneita suunnittelee? Nykyinen vedensäästö on myös tunnetusti perseestä, kone tahkoaa normaaliohjelmalla sen kolme tuntia. Plus vedensäästön takia pitää vetää vielä huuhteluohjelma kaupan päälle, eli vettä ei oikeasti säästy yhtään. Kuten ei koskaan missäkään vedensäästö-jutussa.

Ei kommentteja: