7. lokakuuta 2017

Tv-sarja: 24


Ostin koko 24-sarjan dvd-boksin jo tyyliin vuosia sitten, mutta en ollut vieläkään katsonut sitä. Ekan kauden "katsoin" muualta vuosia sitten, ja olin aloittanut toisen kauden eli katsonut sen ensimmäisen jakson ehkä peräti viime vuonna tai aikaisemmin. Nyt jatkoin siis toisen kauden toisesta jaksosta.

Jo tokalla kaudella vastaan tuli tosi tutulta kuulostava quote.


Hyvänä puolena voi todeta että olin unohtanut koko sarjan juonikuvioista lähes kaiken, lukuunottamatta tietysti suosikkiani eli viidettä kautta jonka katselin jokin aika sitten. Yksi harvoista asioista jonka muistin oli kun Jackin piti tappaa Chapelle. Vaikka vihasin kyseistä hahmoa niin kyllä itketti silti.

Voi sanoa että neljännen kauden terroristeilla oli hiukan suuruudenhullut suunnitelmat: Samana päivänä junan räjäyttäminen, puolustusministerin kidnappaus ja teloitus, USA:n kaikkien ydinvoimaloiden tuhoaminen ja kirsikkana kakun päällä presidentin ja Air Force Onen räjäytys. Luulisi että vähempikin olisi riittänyt?

Tuo kausi oli mielestäni harvinaisen paska, vaikka mukana olikin pari suosikkinäyttelijääni (Cameron Bancroft ja James Frain). Liikaa henkilökohtaisten suhteiden vatvomista. Ei tullut suinkaan mieleen Walking Deadin huonoimmat ajat.

Enkä muistanut tai ollut tietoinen joidenkin suosikkihahmojeni ikävistä toimista. Esimerkiksi Mike Novick joka toisella kaudella aiheutti epäsuorasti presidentin avustaja-naisen putoamisen portaita alas. Se jäikin häiritsemään kun koskaan ei kerrottu selviytyikö kyseinen hahmo hengissä.

Suosikkihahmojanihan ovat Chloe, Edgar, Bill, Curtis, Aaron. Virallinen jump the shark-hetkihän on se kun Jack ensin tappaa Curtisin ja sitten paljastuukin että jo edellisellä kaudella riehunut pääpahis onkin Jackin veli. Just joo ja lehmät lentää. Tuonkin olin onneksi lahjakkaasti unohtanut. Silti kuolemista ylivoimaisesti eniten itketti kun vihattu McGill ja redshirt uhrasivat itsensä pakon edessä.

Miksi kukaan muuten haluaisi/suostuisi CTU:hun töihin? Palkan pitäisi olla aivan helvetin korkea että se kompensoisi sitä faktaa että mahdollisuudet selvitä hengissä eläkkeelle asti ovat lähes nolla. Edes pelkkänä tietokonenörttinä toimistolla et ole turvassa koska terroristit haluavat aina tehdä iskun juuri sinne.

Projekti jumittui monen kuukauden ajaksi seitsemännen kauden alkuun. Vasta Netflixin myötä sain katsottua loput jaksot.

Kahdella viimeisellä kaudella eniten surettaa Reneen kohtalo. Jack on myrkkyä joka tapattaa kaikki lähellään olevat.

Ei kommentteja:

Pizza-online.fi