3. lokakuuta 2017

Uusi Google-diagnoosi: Nivelpsoriaasi

Osaan parhaiten luulosairastelun.

Olin jo jonkin aikaa ihmetellyt kynnessäni olevia muutoksia. Sitten joku jossain netissä mainitsi että nivelpsoriaasiin voi kuulua kynsimuutoksia. Googletin ja tuloksena oli kuva samannäköisestä kynnestä kuin minulla ja tuomio: nivelpsoriaasi. Yllättävää.

Minullako muka psoriaasi? Niin, onhan minulla jalassa ihottumaläiskä joka ei ole suostunut parantumaan, mutta vaikea silti uskoa että se voisi olla psoria. Tosin nivelpsoriaasi voi olla ilman iho-oireita. Tai pelkillä kynsimuutoksilla.

Edellinen itsediagnoosinihan oli selkärankareuma. Ja kuulemma yksi nivelpsoriaasin muoto voi oireilla samalla lailla kuin selkärankareuma.

Niin, viime aikoina ovat nivel- ja muut semmoiset kivut pahentuneet. Jalkapohjat, erityisesti vasemman jalan nilkka ja jopa polvi. Iik. Välillä on tuntunut siltä kuin polven alla olisi jotain ylimääräistä (nestettä?).

Suvussa on paljon nivelsairauksia. Nivelreumaa ja nivelrikkoa. En siis voi uskoa siihen että nivelkipuni johtuisivat vain normaalista vanhenemisesta. Mutta psoria suvussa ei ole.


Ei kommentteja:

Pizza-online.fi