11. heinäkuuta 2016

Ihanaa Belgia ihanaa!

Olen joitakin vuosia fanittanut belgialaisia Borleen juoksijaveljeksiä. Aloitin fanitukseni auttamatta liian myöhään, sillä Kevin Borlee voitti 400 metrin Euroopan mestaruuden jo vuonna 2010. Siinä finaalissa oli mukana myös hänen kaksoisveljensä Jonathan.

Viime vuosina myös veljessarjan nuorin - Dylan - on noussut huippua kohti. Eniten harmittaa se että neljäs juoksija-Borlee on törkeästi naispuolinen (Olivia). Nyt "vain" kolme neljästä juoksijasta on Borlee Belgian 4x400 metrin viestijoukkueessa.

Ja eilen se uskomattomin unelma toteutui: Belgia voitti EM-kultaa pitkässä viestissä! Kiitos Kevin Borleen uskomattoman loppukirin. Uskalsin etukäteen toivoa mitalia, mutta mestaruuteen asti en voinut uskoa.

Törkeintä oli tietysti se että Suomen televisiossa näytettiin Belgian viestijoukkueen juhlimisen sijasta jotain typeriä suomalaisurheilijoiden haastatteluja. Pitäisi kai muuttaa Belgiaan.