16. syyskuuta 2013

Ei minun Tähteni

Lauantaina käytiin ensimmäisen kerran Kuopion "uudessa" Tähti-yökerhossa, siinä vanhassa en ollut jostain kumman syystä koskaan käynyt. Liput 7€ eli pelkästä sisäänpääsystä joutuu maksamaan kympin yhdessä narikan kanssa. Paikka on aika samanlainen kuin Armaksen aikoina, ainoa ero on että karaokea ei ole. Musiikki on juuri ikäisilleni tarkoitettua. Minibarin palvelu ei oikein vakuuttanut, ja oudointa oli että kuittia ei saanut.

Krapulattomana krapulasunnuntaina luin kokonaan Matti Laineen kirjan Pahojen miesten seura, enkä edes aloittanut kuin vasta iltapäivällä. Suomenkielisiä kirjoja lukee niin nopeasti. ainakin verrattuna Kingin IT:iin, jota luen parhaillaan uudelleen. Eihän siinä ole kuin yli 1100 sivua täynnä pientä pränttiä. Niin, Pahojen miesten seura on jääkiekkomaailmaan sijoittuva jännäri. Oli vähän outoa lukea suomalaisen kirjoittamaa kirjaa, mitenhän älyttömän kauan edellisestä on? Pitäisi lukea Marko Kilven kirjoja, ne kai sijoittuvat Kuopioon.


Breaking Badin jakso s5e14 oli aikamoisen intense episode, alkutekstitkin olivat vasta 20 minuutin jälkeen. Walter White oksettaa minua, hänestä on tullut paholainen. Eniten surettaa se että Waltin ja Jessen suhde on ikuisesti mennyttä. Ei sillä että uskoisin Jessen (tai kenenkään?) selviävän sarjasta hengissä. Mutta tuon jakson jälkeen viime viikolla tekemäni Breaking Bad-video tuntuu aika irvokkaalta.

Dexterissä tärkeintä minulle olisi ollut että totuus Dexteristä paljastuu kaikille. Sama se mitä sen jälkeen tapahtuisi: Dexterin kuolema, pako tai vankila. Mutta koska Dexter ei näillä näkymin tule jäämään kiinni niin tuntuu että olen heittänyt hukkaan 8 vuotta elämästäni. Ja spoilerit ovat pitäneet täysin paikkansa tähän mennessä, eli Debra taitaa tosiaan kuolla. :( :( :( Jennifer Carpenter on kuulemma toivonut hahmonsa kuolemaa, aika törkeää. Monestihan olen toivonut jonkun hahmon kuolemaa, esim. Prison Breakissa Michaelin. Miksi en siis halua Debin kuolevan? Onhan hän kylmäverinen työkaverinsa murhaaja. Debran elämä on ollut niin paskaa alusta asti ja vain Dexterin vuoksi. Ei olisi ensimmäiselläkään kaudella sarjamurhaaja hengaillut ympärillä ilman Dexteriä. Ja jos se pitää paikkansa että Quinnista tulee uusi Dexter niin enpä ala ollenkaan, naurettavaa. Näin jo untakin tuosta... Ja erään juonipaljastuksen mukaanhan Debin kuoleman jälkeen Dexter lähtee paatillaan merelle myrskyssä ja tappaa itsensä?

Nämä kaksi jaksoa (Breaking Bad s5e14 ja Dexter s8e11) saivat kyllä olon todella huonoksi ja itkuiseksi.

Viikon päästä maanantaina on katsottavana kokonaista 3 jaksoa: Dexterin kaikkien aikojen viimeinen jakso, Breaking Badin toiseksi viimeinen ja Downton Abbeyn neljännen kauden ensimmäinen jakso. Pitää kai jopa katsoa silloin ensimmäisenä Dexter, viime aikoina Breaking Bad on ollut etusijalla. Olin ajatellut käydä työkkärissä ensi maanantaina, mutta tajusinpa tosiaan että not gonna happen then!

Olen viimein tajunnut mikä teessä tuhoaa hampaitani. Eihän tavallinen tee ole pahaksi hampaille, vaan pelkästään hyväksi sisältämänsä fluorin takia. Harmi vaan että kaikissa suosikkiteissäni on sitruunahappoa, joka tuhoaa hammaskiillettä. Kaikki suosikkiteeni kun ovat sitruunan makuisia. Ja vain yhdessä niistä ei ole sitruunahappoa jossain muodossa, Pirkan musta tee + sitruuna on ainoa jossa ei ole ollenkaan aitoa sitruunaa vaan vain pelkkää aromia. Huomasinkin heti eron sitä juodessani, ei vihlonut hampaita niin kuin normaalisti teetä juodessa. Harmi vaan ettei tuo Pirkan tee todellakaan kuulu maultaan suosikkeihini. Parhaat teet tällä hetkellä ovat Twiningsin vihreä tee + sitruuna ja Earl Grey sitruuna.

Ei kommentteja: