14. joulukuuta 2010

Melkein Sims 2-maailmanloppu

Latasin viime viikolla paljon uutta kamaa Sims 2-peliin, josta taas kiinnostuin kunnolla pitkästä aikaa. Torstaina pelatessa peli heitti erroria monta kertaa. Loin koodilla uuden siminkin. Pelisession lopuksi laitoin simeille vapaan tahdon päälle ja katsoin mitä tapahtuu. Peli bugitti kunnolla ja taas ilmestyi "muutama" sosiaalityöntekijä ja puutarhuri. En tietenkään tallentanut.

Perjantaina peli ei sitten enää toiminut. Luulin että syypäänä olivat uudet ladatut tavarat tai käyttämäni koodit. Joka tapauksessa luulin olevani itse syyllinen pelin toimimattomuuteen.

Lauantaina peli ei edelleenkään toiminut. Niinpä poistin sen ja asensin uudelleen. Pelin poisto aiheutti sen että kaikki tallennetut tiedostot hävisivät myös! Oli todellinen Luojan lykky että olin hetkeä aiemmin päättänyt varmuuskopioida tiedostot. Olisi ollut todellinen maailmanloppu jos olisin menettänyt kaikki sadat simini. Osan tiedostoista menetin silti, esimerkiksi kaikki savedsimssit ja pelissä kuvaamani videot.

Seuraava askel olisi ollut kaikkien Sims-lisäosien poisto ja lopulta sen pääpelin. Onneksi Giggeli keksi mikä oli syynä pelin toimimattomuuteen: Virustorjunta-ohjelman perjantainen päivitys. Sims 2 alkoi toimia vasta kun ohjelman poisti kokonaan.

Sanomattakin selvää ettei sitä virustorjuntaa enää ikinä nähdä minun koneellani. Tämä oli lopulta samanlainen juttu kuin silloin kun netti ei toiminut palomuurin päivityksen takia.

Viikonloppu oli aika kurja kun ei ollut tietoa pelin tai simien kohtalosta. Kaikki selvisi vasta sunnuntai-iltana. Olin ihan varma että viimeksi pelaamani tontti tai vähintäänkin joku sen asukkaista olisi kadonnut, mutta onneksi ei.

Viime aikoina olen pelannut vain näin oudoilla simeillä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hei!miten tollaisia simejä saa tehtyä? :D onko tuo valkonaamainen suu auki oleva screamista se ukkeli, joka tappoi niitä??

Anonyymi kirjoitti...

hei!miten tollaisia simejä saa tehtyä? :D onko tuo valkonaamainen suu auki oleva screamista se ukkeli, joka tappoi niitä??