15. elokuuta 2008

Kuopion uusi citymarket

Kävin eilen Kuopion uuden Citymarketin avajaisissa. Ei ehkä olisi kannattanut. Jo menomatkalla oli hauska huomata miten kaikki tiet vievät joko Citymarketiin tai pois sieltä. Kaikki olivat menossa sinne tai tulossa sieltä. Kaupan viereinen tie oli täysin tukossa autoista liikenteenohjaajasta huolimatta eikä se jono liikkunut minnekään.

Sisällä oli... pikkuisen porukkaa. Kauppias arvioi avajaispäivän saldoksi 20 000 kävijää? Ensimmäiseksi kävin Alkossa. Siellä oli Absolut päärynää. Missään ei ikinä ole vadelmaa. Mustista ja mirristä ostin kissoille leluja ja herkkuja. Citymarketissa täydensin Sims2-kokoelmani Joulun kamasetillä. Jouluahan juuri kesän keskellä tarvitaankin?

Yhden tuotteen hinta oli hyllyssä 2.95e. Ajattelin että siinä on pakko olla virhe, mutta kassalla veloitettiin tuo sama hinta. Netissä katsoin että kaikkialla muualla tuote maksaa vähintään 20e. Eli lyönpä vetoa että sittarissa hinnan oli tarkoitus olla 20.95, mutta jollekulle on tapahtunut paha virhe. Ensireaktio oli lähteä hamstraamaan lisää ennen kuin huomaavat virheensä...

Paikalla oli Bilanx-kissanruuan edustaja. Kuljin siitä ohi ainakin kolme kertaa eikä kyseinen nainen kiinnittänyt minuun koskaan mitään huomiota, vaan kyseli kaikilta muilta onko kissaa. Tarjouksessa oli kaksi pussia kuivaruokaa viidellä eurolla ja kissojen puuhapussi kaupan päälle. Lopulta päätin että mulle kans ja johan muuttui naisella ääni kellossa.

Kassajonossa meni aikaa vaivaiset kaksi tuntia! Paikalla oli paljon ylimääräistä työvoimaa, jotka näyttivät yläasteikäisiltä. Jonottajille tarjoiltiin suklaata, ettei vaan kukaan pyörry verensokerin laskemisen takia... (En olekaan vielä leikkinyt ilmaisella verensokerimittarillani joka tuli postissa muutama päivä sitten. Karppaajilla kai paastoverensokeri on hiukan tavallista korkeampi, mutta aterian jälkeen ei sitten nousekaan ylös.) Ja nyt tuli se ihmekin nähtyä että kassoilla oli pakkaajat. Luulisi sen olevan luksusta mutta huomasin että itseäni vain häiritsi se että joku tuntematon käsittelee arkaluontoisia ostoksiani (niin, onhan se kassahenkilö aina) ja pakkaa ostokseni ihan väärin eli herkästi särkyvät alimmaisiksi.

Kotimatka oli turhan rankka. Olkapäät ja hartiat eivät meinanneet kestää taakkaa. Tuuli oli välillä niin kova että melkein pysäytti etenemisen. Lähellä kotia alkoi heikottaa ja tajusin sen johtuvan nestehukasta. Olin suuressa viisaudessani päättänyt etten tarvitse mukaan vesipulloa.

Sara Linnea on nyt valmis alien-ihmissusi-zombie-kasvi-vampyyri. Ja kovin iloinen siitä? Normaalisimillähän on kahdeksan eri tarvetta. Kasvilla niitä on vain kolme: Aurinko, vesi ja rakkaus. Kasvin ei siis tarvitse koskaan nukkua, syödä, käydä vessassa, tehdä mitään hauskaa tai mukavaa... Jännintä oli nähdä miten käy kun kasvi tarvitsee aurinkoa ja vampyyri kuolee siihen. Se meni sitten niin että päiväsaikaan ulkosalla kasvi-vampyyrin vesipalkki hupenee nopeasti. Aurinkopalkki sen sijaan vain kasvaa. Eli päivällä kasvi-vampyyrin on hyvä käydä usein suihkussa, ei sen kummempaa.

Maailmanloppu tulee 10.9.2008. En voi tajuta miten tuokin projekti on voinut saada rahoitusta ja tukea vuosikymmeniä, kun sen vaikutuksia ei tiedetä. Olisi kai pitänyt arvata että hullu tiedemies koko tämän paskan posauttaa?

Kesä meni ihan hyvin mutta nyt kun öisin on taas pimeää kauhukohtaukset ovat palanneet ja tuntuvat pahenevan yö yöltä. En vain kestä pimeää ja kuolemaa. Leikin Simssissä liikaa viikatemiehen kanssa ja muutenkin se peli muistuttaa koko ajan vanhenemisesta ja kuolemasta.

Tabitha rakastaa nuolla äitini virkkaamaa torkkupeittoa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kaipa niiden oli pakko vetää 2 Cittaria kun 2 Prismaa on jo. Eihän se käy, että niitä pääsisi olemaan saman verran. Silti hintataso on varmaan vaan kalliimpi.

Fysiikkahan nyt on aina pikkuisen vaarallista, mutta itse näen tuon vain erittäin positiviisena asiana.

Miksi et tuon parasomnian takia mene hoitoon? Kyllähän siihen on ihan hoitoja olemassa, ja myös muihinkin ongelmiisi. Elämäsi helpottuisi ja paranisi aika paljon, jos vaan haluaisit sitä parantaa.

Bella kirjoitti...

2 Prismaa? Kolmatta citymarketia aletaan pian rakentaa Kuopioon.

Olet ihanasti itsetuhoinen kun pidät maailmanloppua positiivisena asiana?

Hoidossa varmaan hoidettais vain seurausta eikä syytä. Kuolemanpelosta ei pääse eroon muuten kuin kuolemalla.

Anonyymi kirjoitti...

Johan nuita isoja kauppoja siellä riittää. Turhankin tiheetä siellä.

Mistäs voit tietää, että mualimanloppu olisi juuri tulossa? En usko, että tuota on tehty sen takia, että mualimanloppu saataisiin. Vaikkakin ikäviä aseita kenties saatetaan saada aikaseksi. Black hole generator olisi ikävä.

Itseasiassa psykologisessa hoidossa juuri hoidetaan syytä, eikä seurausta. Totta, että jos menet lääketieteen lääkärille niin pelkkää seurausta hoidetaan. Kun on kyse mielestä niin pysy erossa psykiatreistä ja muista lääketieteen lääkäreistä. Ne vaan tyrkyttävät pillereitä eikä muuta. Psykologit ovat oikeita tuohon hommaan. Ja jostakinhan se kuolemanpelkokin on tullut, ja syykin siihen. Totta, että kunnon psykologin löytäminen on vaikeaa. Itsehän olen tuotakin alaa harkinnut kun kiinnostaa.

Ja tuohan ei edes ole ainoa "ongelma" mitä siulla on. Eräs toinen asia olisi ainakin hoidettavissa, jos vaan ite uskaltaisit/haluaisit.

Olisi kiva jos jaksaisit tulla online myös taas.

Anonyymi kirjoitti...

Sä kun pelkäät tota hiukkaskiihdytintä niin paljon niin ehkä tää video auttaa:
http://www.youtube.com/watch?v=T3iryBLZCOQ