16. elokuuta 2024

Pariisin olympialaiset 2024

Olympialaiset alkoivat osaltani huonosti kissani Tapsan tehdessä kuolemaa syömättömyyden takia, ja minun vuotaessa kuiviin. Mutta se olikin Olle joka kuoli kisojen aikana, ja Tapsa lähti sitten heti kisojen jälkeen.

 

Olympialaiset auttoivat saamaan ajatukset hetkeksi pois kamalasta todellisuudesta, ja yleisurheiluhan minua eniten kiinnosti.


Kisojen alkaessa menin katsomaan 400 metrin juoksijoiden Borleiden tilannetta. Jonathan Borlee oli loukkaantunut pari viikkoa ennen kisoja, ja ilmoittanut samantien lopettamisestaan. Kaikki tehty työ meni hukkaan.

 

Entäs muut Borleet sitten? Sekaviestissä Kevin kelpasi juoksemaan alkueriin mutta ei finaaliin, jossa Belgia oli neljäs.

 

Dylan luuseroi 400 metrin alkuerissä ja keräilyerissä. Doom loukkaantui semifinaalissa. Pitkän viestin alkuerissä Belgia olikin Doometon. Olin iloisesti yllättynyt Dylanista, hän johti suunnilleen koko osuutensa. Belgian kolmas tyyppi oli joku neva hööd, ja onnistui hänkin pitämään Belgian johdossa. Ankkuriosuudella pohjesiteinen Kevin lopetti juoksemisen ennen loppua, Belgia pääsi siis finaaliin.

 


 

Doom ei kuntoutunut finaaliin, ja Belgialla oli sama joukkue kuin alkuerissä. Paitsi että jostain syystä se neva hööd kolmas tyyppi oli laitettu ankkuriksi. Belgia jäi neljänneksi, unelma mitalista ei toteutunut. Mitenhän paljon Keviniä itkettää? Mahtaa hiukan harmittaa. Jotkut miettivät olisiko Doomin kanssa Belgialla ollut jopa mahdollisuus siihen pronssiin.

 

 


 

Kevin ja Jonathan Borleen urat ovat nyt ohi. Mitä jäi käteen? Ei yhtäkään olympiamitalia viisistä olympialaisista. Kuulemma perheen ainoa olympiamitali on Olivialla.




Torttu on taas tulessa tänään

 

Italian Torttu pääsi 200 metrillä semifinaaliin, mutta ei finaaliin.

 

Pikaviestien alkuerissä melkein missasin Tortun. Luulin jo ettei Italia päässyt finaaliin, mutta pääsi sittenkin.

 

Finaalissa keskityin vain Italiaan, mutta huomasin silti että USA:lle tapahtui jotakin. Ankkuriosuudella Torttu näytti jopa johtavan, ja hetken ajan uskoin unelman toisintoon. Mutta ei, lopulta Italia oli neljäs.

 



Muista lajeista katselin Maxilta aika paljon miesten vesipalloa, ja breaking oli yllättävän hauskaa katseltavaa.

 

Kisojen päättäjäisiä vilkuilin aina välillä. Menin pesemään hampaita ja totta kai juuri silloin oli se ainoa hetki jota olin odottanut: Tom Cruise. Piti sitten kelata Areenan lähetystä taaksepäin. (Näinkin sitten yöllä unen jossa olin raskaana Tom Cruiselle. Pahikset ampuivat minua haulikolla mahaan. Tom Cruise vannoi kostavansa kuolemani. Pyysin että hän odottaisi kostonsa kanssa edes siihen asti että olen kuollut)

 


 

Ei kommentteja: