31. joulukuuta 2023

Vuonna 2023 katsottuja sarjoja ja elokuvia

Spiral: From the Book of Saw on harvinaisen paska leffa alkaen pääosanesittäjästä ja Jigsawn äänestä. Mutta pakkohan se oli katsoa vain kuullaakseen ikonisen musiikin. Mukana on myös suosikkini Samuel L. Jackson. Syyllinen oli selvä heti alusta alkaen sillä niinhän kyseisen näyttelijän hahmot aina on? Ja varsinkin kun kyseisen hahmon "kuolemaa" ei näytetty, eikä edes perhettä. Sitäpaitsi ns. pahis oli oikeassa! Ja Saw-leffa ilman Tobin Belliä on pyhäinhäväistys. Ps. Saw X tuli jo.. ja siinä on mukana aito ja alkuperäinen Jigsaw.

 

Alice in Borderland (Netflix) on kuin Squid Gamen kopio paitsi että Alice oli ensin. Joukko nuoria joutuu todellisuuteen jossa pelataan tappavia pelejä joihin on pakko osallistua. Pääseekö tästä uudesta maailmasta mitenkään pois? Tykkäsin tästä sarjasta yllättävän paljon, jännitystä riitti.



 

Bullet Train (Viaplay) on toimintakomedia joka on elokuvien suosikkigenreni. Harva toimintakomedia on hauska tai viihdyttävä, mutta Bullet Train on sitä tarpeeksi. Brad Pitt esittää rikollista joka menee luotijunaan tekemään simppeliä varkaustehtävää, mutta eihän siinä lopulta mitään yksinkertaista olekaan. Varoitus: leffassa on käärme isossa roolissa.



Firestarter (2022) on uudelleenfilmatisointi Stephen Kingin romaanista, ja se syyllistyy suurimpaan mahdolliseen syntiin: viattoman kissan kamala kärsimys ja kuolema. Uusintaversioiden ongelma on aina se että niiden on "pakko" tehdä asioita erilailla kuin alkuperäisessä ja siksi juoni siirtyy liian kauaksi lähdemateriaalista. En tosin muista olenko koskaan nähnyt ekaa Firestarter-leffaa, mutta se(kin) on haukuttu.

 




Huomasin ihan sattumalta tv:n aloitusnäytöllä Ghostfacen, ja piti palata siihen nopeasti. Olin yllättynyt siitä että Scream 6 oli jo ilmestynyt Netflixiin. Tykkäsin elokuvasta yllättävän paljon. Siinä oli todella paljon viittauksia aikaisempiin Screameihin ja muihin kauhuelokuviin. Olin lukenut juonikuvauksenkin joskus, mutta en muistanut siitä mitään. Paitsi sen että eräs tietty tyyppi ei kuole. Hauskaa oli tietysti se että hahmo nimeltä Jason katsoi F13-elokuvaa.

 

Rupesin katsomaan Ruudun ilmaisesta Pluto tv:stä Melrose Placea, josta olin ajatellut vuosia että se olisi kiva nähdä uudestaan, olin nähnyt sen aikaisemmin kai vain kerran. Noh ensin jouduin pettymään kun toiseksiviimeisen eli kuudennen kauden jälkeen alkoi ensimmäinen kausi eli viimeinen seitsemäs kausi puuttui kokonaan! Ja sitten ensimmäisellä kaudella hypättiin yhdessä kohdassa yhtäkkiä noin neljä jaksoa eteenpäin. Eli eipä mitään järkeä jos jaksoja kerran puuttuu eikä kaikkea näytetä. Itse sarjahan on kivan tapahtumarikas, ainakin ensimmäisen kauden jälkeen. Noh myöhemmin Plutoon oli onneksi ilmestynyt myös MP:n viimeinen kausi.




Lokakuussa rupesin katsomaan Areenasta sarjaa Kaikki hänen salaisuutensa, koska se oli sattuneesta syystä ollut esillä mediassa ja olin nähnyt siitä pätkiä aamuisin Ylellä. Jo heti alussa tajusin että olen katsonut sitä aikaisemminkin, mutta luulin että vain ensimmäisen jakson. Mutta ensimmäisen kauden lopussa tajusin että olin katsonut sen kokonaan. Vain toinen kausi oli uutta, ja se olikin mielestäni parempi. Hiukan ihmettelin yhden hahmon muuttunutta ulkonäköä, mutta näyttelijä olikin jostain syystä vaihtunut. Tämän sarjan pääosassahan on Downton Abbeyn Laura Carmichael. 

 

Kuolema Niilillä on yksi harvoista Agatha Christien kirjoista jonka olen lukenut Idän pikajunan ohella, ja molemmat vieläpä useamman kerran, tosin vuosikymmeniä sitten. En siis muistanut kuka tässä kuolee ja kuka on murhaaja. Mutta tätä 2022 tullutta leffaa katsoessani mietin että kirjassa ei varmasti ollut lesboilua. Ja että kuoliko kirjassa muka viisi tyyppiä? Ja tajusin vasta leffan jälkeen että siinä on Arnie Hammer, jos olisin tiennyt sen etukäteen en olisi leffaa katsonut. Ja sitten muistinkin lukeneeni aiheesta aiemmin.

 


 

Loppuvuodesta Disney plus oli tarjouksessa ja katsoin sieltä sitten 24:ää. Aloitin nyt kolmannesta kaudesta. Viimeksi katselin toista kautta, mutta en loppuun asti. Viidennen kauden olen nähnyt kaikista useimmin, siinähän ne järisyttävimmät jutut tapahtuu ja se onkin kuulemma yleisen mielipiteen mukaan 24:n paras kausi. Kuudennesta kaudesta eteenpäin en oikeastaan haluaisi edes katsoa. En kestä kun Curtis kuolee, se on minulle se ns. jump the shark-hetki. Curtisin kuolemasta kuulemma sanotaan että Curtis on out of character. Chloe se vasta onkin kuudennella kaudella out of character. Korkkarit ja hame, siis mitä hittoa?!

 

Odotin innolla Netflixin realityä Squid Game - Haaste. Ainakin aluksi se sai vain negatiivisia arvosteluita. Mutta minun mielestäni draaman kaari oli kohdillaan, täysin lätsähtänyttä loppua lukuunottamatta. Oikeasti lopetin katselun kun viimeistä jaksoa oli jäljellä 14 minuuttia. Ja kun sen voittajan pystyi arvaamaan pelkästään sen vuoksi että erään kilpailijan ulkonäkö oli kisan jälkeen muuttunut tunnistamattomaksi. Ja en muista että olisin koskaan vihannut minkään reality shown kilpailijaa niin paljon kuin erästä tämän sarjan tyyppiä. Toivoin vain että kyseinen tyyppi ei pääsisi finaaliin. Onneksi ei päässyt, vaikka tosi lähellä se olikin.

 




Ei kommentteja: