14. joulukuuta 2023

Löysin itseni netistä

Oli aivan helvetin järkyttävää löytää itsensä kirjailijana Goodreadsista. Olen ilmeisesti ollut siellä tietämättäni pitkään. Tein siis joitakin vuosia sitten sen virheen että julkaisin novellejani Amazonin kautta, mutta poistin ne sieltä pian. Miten olen voinut päätyä Goodreadsiin kun en todellakaan ole itse laittanut itseäni sinne? Noh selvitin nyt sen että Amazon osti Goodreadsin jo 10 vuotta sitten, joten se selittää miksi olen siellä, koska pakosti kyseessä on jokin automaattinen juttu. Enkä kai saa itseäni pois sieltä mitenkään... Joku on kai joskus väittänyt että kaikki minkä nettiin laittaa pysyy siellä ikuisesti?

 



 

Ja nyt sitten haluaisin julkaista juttujani omakustanteena Books on demandin kautta koska heidän kauttaan voi saada kirjansa suomalaisiin kirjakauppoihin ja kirjastoihin. Mutta ongelma on se että heidän nettisivunsa ovat surkeat eikä sieltä löydy vastauksia kysymyksiini. Tuntuu siltä että tietyt asiat selviäisivät vain julkaisemalla ensimmäisen kerran heidän kauttaan.

 

Minunhan piti marraskuun ajan keskittyä editoimaan esikoisromaaniani, mutta enpä sitä saanut tehtyä. Rupesinkin miettimään novellikokoelmaani kun tuota Books on demandia pitäisi kai "kokeilla" jollakin tekeleellä. Mutta vaikka poistin novellini Amazonista niin Goodreadsissa ne näköjään vielä roikkuu, kenties ikuisesti.

 

Etsin nyt siis tietokoneeltani novellejani ja niihin liittyviä muita tiedostoja kuten kansikuvia, mutta eipä niitä kuvia löytynytkään. Mietin että pakkohan niitä on olla kun aikoinaan niitä Amazonissa julkaisin. Jotenkin päädyin sitten nettiin etsimään "itseäni".


Yksi iso ongelma omakustanteena julkaisemisessa onkin juuri nuo kansikuvat, kun ne pitää itse tehdä jos ilmaiseksi haluaa. Ja minähän en todellakaan ole mikään graafikko tai visuaalisesti lahjakas. Enkä kyllä kirjallisestikaan lahjakas, mutta en anna sen estää itseäni.

 

 

Nykypäivänä onkin ihanaa kun ei tarvitse olla riippuvainen kustantajista. Kuka tahansa voi julkaista mitä tahansa omakustanteena ja täysin ilmaiseksikin.

Ei kommentteja: