27. joulukuuta 2023

Joulun jälkeiset jätökset

Sain joululahjani kun Kali teki jouluaattona kolme isoa ja löysää pökälettä... ja jatkoi paskomista ja lopulta ripuloimista koko illan. Tää on siis taas se klassinen tapaus varo mitä toivot. Ja suo siellä vetelä täällä jne. Ilmeisesti vähempikin määrä laksatiivia riittää Kalille. Yleinen ohjehan kissoille on 0,5 ml Pegorionia per painokilo joka toinen päivä.

 


 

Vielä pitäisi mieluusti aika nopeasti löytää Kalille jokin munuaisten vajaatoiminnan vastainen aine, mieluusti sellainen joka kelpaisi sille vapaaehtoisesti. Olin tilannut Zooplussasta herkkumuodossa olevaa Easypill Renalia, eipä kelvannut Kalille eikä Ollelle. Miksi ihmeessä herkut nyt kissoille kelpaisikaan?

 

Tekisi mieli kokeilla Ipakitinea, joka kelpasi hyvin Ollelle mutta aiheutti sisältämänsä laktoosin vuoksi sille ripulin. Toinen vaihtoehto on nestemäinen Pronefra, jota minulla oli yksi avattu pieni ja kaksi avaamatonta isoa pulloa, kaikki menneet vanhaksi koska Olle sanoi yäk. D'oh. Renataa kokeilin, ei todellakaan kelvannut Kalillekaan enkä yhtään ihmettele sitä, se haisee pahalle. Yllättäen Kali on pari kertaa ottanut vapaaehtoisesti WeNefroa, soup-märkäruoan liemeen sekoitettuna. Ollellahan käytän Porus Onea, mutta en ole oikein vakuuttunut sen tehosta kun se on niin erilainen kuin muut vastaavat aineet.

 



Pitäisi myös löytää joku (viljaton) ja mieluusti pieninappulainen munuaiskuivaruoka joka kelpaisi Kalille hyvin. Ollellehan yksikään niistä ei ole kelvannut enää alun jälkeen. Ja Kalihan ei juurikaan syö märkäruokaa, joten kuivaruoka on tärkeämpi. Olenkin nyt sekoittanut Animonda Integra protect niereniä Orijen kittenin sekaan, ja hyvin on kelvannut molemmille.


Tässähän on syyllisyys siitä että Kalin munuaisten vajaatoiminta olisi pitänyt havaita aikaisemmin. On tässä jo tyyliin vuosia tullut ajateltua että Kalilta olisi hyvä ottaa seniorikissan verikokeet. Kalihan kävi viime vuonna eläinlääkärissä, mutta verikokeita ei otettu. Olisi pitänyt tajuta pyytää niitä itse.

 

Saa nähdä milloin Kali lopettaa taas syömisen. Pelottaa mitä tapahtuu kun kahden viikon kuuri Miratazia loppuu.

 



Onneksi Ollella oli parempi vaihe Kalin sairastaessa. Aiemmin Ollen tilanne vaikutti huonolta kun edes Kaopekt ei enää tuntunut auttavan sen ripuliin. Mutta sitten tapahtui jotain outoa. Olle oli ilman ripulilääkettä monta päivää ja ei ripuloinut. Päinvastoin mitä pidempi aika ripulilääkkeestä kului sitä kiinteämpää sen uloste oli. Oikeasti sen ripulissa ei tunnu olevan enää mitään logiikkaa. Ei voi ymmärtää. Mutta noin viikon ripulilääkkeettömän ajan jälkeen täysin nestemäinen ripuli palasi taas. Sen jälkeenkin on ollut vähän niin että Kaopekt auttaa paremmin harvemmin annettuna.


Ollekin pitäisi siis viedä eläinlääkäriin, mutta ei voi tietää mikä Kuopion eläinlääkäri oikeasti tekisi asialle jotain. Pitäisi tutkia mistä ripuli johtuu. Ja ainakin yksi juttu mikä sen tutkimiseksi pitäisi tehdä on sen ulosteen tutkiminen. Pitäisi myös selvittää onko sillä joku bakteeri. Edellinen eläinlääkäri ei tutkinut mitään ja nosti kädet pystyyn. Turha eläinlääkärireissu ilman että mitään oikeasti tutkitaan tai että mitään apua oikeasti saadaan on viimeinen asia mitä tässä tilanteessa haluan. Mutta kun tiedetään että Ollella on munuaisten vajaatoiminta ja maksa-arvokin pielessä niin onko olemassa mitään toivoa sen suhteen että sen ripuli voisi joskus parantua?

 


 

Onneksi voin itsekin suht hyvin Kalin sairastaessa. Aiemmin joulukuussa vointini oli surkea viikon verran. Kivut alkoivat leuasta ja sen alta, leuan ja kaulan välimaastosta. Levisivät myös kasvoihin. Oikeasti kun pidin kättä vasten poskea muutaman sekunnin se aiheutti kovaa kipua poskeen pidemmäksi aikaa. Sitten levisikin kamala tulehtunut tunne suunnilleen koko kroppaan. Sitten endokivut, nivelkivut, oksetus, niskakivut. Mutta eniten hämäsi se leuan alla ollut tulehtunut tunne. En voi tietää mistä se johtui. Kuumetta ei todellakaan ollut, mittasin lämmön huvikseni yhtenä iltana ja se oli 35,7. Aiemmin vaivasivat "pelkät" pahat endokivut, enkä käynyt edes ulkona varmaan yli pariin viikkoon.

 

Ja mitä siihen jouluun tulee niin se oli harvinaisen jouluton joulu jopa minun mittapuullani. Ei joululaulujen kuuntelua, perinteinen jouluelokuva Yksin kotona 2 jäi alle puoleen tuntiin, ei lautapelejä, ei edes tonttulakkia. Ostin itselleni lahjaksi Casino-nettiarvan, minulla kun on tapana ostaa itselleni arpa synttärinä ja jouluna. Voitin 6 euron panoksella 10 euroa, sillähän juhlitaankin uuttavuotta! 

 





Ei kommentteja: