14. heinäkuuta 2015

Tv-sarja Elämä voittaa (Life goes on)

"Hauskaa" kuinka tv-sarjan Elämä voittaa viimeisissä jaksoissa on jäljellä enää tasan yksi juonikuvio. Mitään muuta ei ole kuin Jesse ja Jessen kuolemansairaus. Kahdella ensimmäisellä kaudella pääaiheena oli Corkyn Downin syndrooma, mutta kahdella viimeisellä kaudella (siis yht 4) focus siirtyi Jesseen ja Beccaan.


Katsoin sarjan kolme viimeistä jaksoa ja ihmettelin kun yksi muistamani jakso puuttui joukosta. Lopulta sekin jakso löytyi, ja sehän olikin sitten sarjan neljänneksi viimeinen jakso. En enää muista mikä oli se jakso joka aikoinaan sai minut itkemään hirveästi. Itkin varmaan lähes tunnin putkeen, ihan lohduttomasti. Saattaa jopa olla suurin cry fest koskaan.

Noh tässä neljänneksi viimeisessä jaksossa siis Jesse ja Becca suunnittelivat lähtevänsä (viimeiselle) matkalle Jessen päästyä pois sairaalasta. Jakson lopussa paljastui että Jesse oli vain kuvitellut kaiken maatessaan sairaalassa taistelemassa elämästään. Mitään hetkellistä paranemista ei oikeasti ollut, eikä mitään matkaa.

Luulin että Elämä voittaa teki sen klassisen virheen että siinä näytettiin kaksi erilaista tulevaisuutta sarjan tapahtumien jälkeen, mutta niin ei ollutkaan. Tosin olen aina pitänyt sarjan loppua epärealistisena, ettäkö Jesse muka olisi elossa vielä neljä vuotta myöhemminkin? No way. Mutta faneille piti antaa mitä he halusivat? Eli Jesse ja Becca menivät naimisiin. Vuosia myöhemmin Becca kertoo tarinaa Jessestä pojalleen... Jesselle.


Ei kommentteja: