3. heinäkuuta 2015

37 vuotta



Pitäisin sitä ihmeenä jos näkisin vielä seuraavankin syntymäpäiväni. Viime viikolla hankin itselleni soittoajan lääkärille ja vaihdoin samalla puhelinnumeroni oikeaksi Kysin tiedoissa. Lääkäri soitti keskiviikkona (soittoaika oli klo 12-15, olin kotona juuri pari minuuttia ennen puoltapäivää ja kauhulla odotin milloin puhelin soi. Tasan klo 15 luovuin jo toivosta ja silloinhan se puhelin viimein soi) ja määräsi minulle e-pillerit, joita en tietenkään voi käyttää. Mutta kun endometrioosissa on se tietty hoitopolku: Ensin pitää kokeilla kaikkea muuta ja sitten vasta voi ehkä saada jotain vahvempaa hormonihoitoa. Tiesin sen varsin hyvin etukäteen, mutta pitäähän epätoivossaan kaikkea yrittää. Lääkäri jopa myönsi että voi olla "mikroskooppista" endometrioosia vaikka magneettikuvauksessa ei näkyisikään mitään. Sillä kuulemma ei ole olemassa mitään muuta sairautta johon oireeni sopisivat. (paitsi ehkä munasarjasyöpä mutta sitähän minulla ei edelleenkään ole)


Tämä onkin ainoa päivä kesästä jolle toivoin hellettä, ja kappas kun toive ihmeellisesti toteutui. On ollut niin ihanaa kun on ollut viileä alkukesä, vähänkään lämpimämmällä ilmalla ottaa heti sydämestä. Eli kauhulla odotan loppukesää. Että minä vihaan helteen rakastajia ja toivojia. Eivätkö ne hitto soikoon tajua että helle tappaa.

Päivän asuna on violetti kukkamekko. Olen pitkään halunnut kesäisen kukkamekon mutta kaikki aikaisemmat ovat olleet hutiostoksia. Ja kivoja kukkakuoseja on tosi vaikea löytää, suurin osa on niin perseestä ja moni näyttää siltä kuin joku olisi oksentanut päälle. Ja sitten jos löytääkin kivan kuosin niin mekon malli on useimmiten perseestä. Moni kiva mekko on pilattu esim. ns. cut outeilla. Joo, leikataan mekkoon reikiä niin se näyttää paremmalta! (kuvassa en ole minä)



Joo, ensimmäistä kertaa viime lokakuun jälkeen meitsi lähtee ns. ulos iltaa viettämään. Saa nähdä kestääkö sydän edes yhtä kuohuviinilasillista. Ostin itselleni kallista kuoharia, erikoiserää. Ja tein vhh-mansikkakakkua, hiton hyvää. S-marketissa oli keskiviikkona ensimmäisen kerran tänä kesänä suomalaisia mansikoita. Vasta kotona huomasin että ne ovatkin peräti luomua.

Ei kommentteja: