2. kesäkuuta 2014

Tukholman risteily Silja Symphonyllä

Herätys oli sunnuntaiaamuna 11.5. kuudelta. Vettä satoi mutta silti piti mennä juna-asemalle kävellen, juna kohti Helsinkiä lähti klo 8.17. Helsinkiin saavuttiin ennen yhtä iltapäivällä. Käytiin vain Hesburgerissa syömässä salaatit, ja käveltiin sitten Olympiaterminaaliin kun rakennustöiden takia ei ratikka kulje. Oltiin terminaalissa todellakin hyvissä ajoin. Laivaanhan pääsee klo 15.30., ja laiva lähtee klo 17.


Tällä kertaa oltiin vain A-hytissä, jonka sai pistetarjouksena 45 eurolla. Harmitti kyllä että tarjous-Deluxet ehtivät juuri loppua. Mutta eipä väliä, tärkeintä on että hytissä on ikkuna merelle. Minua ei ikinä saisi promenade-hyttiin, niissä ei ole mitään järkeä.


Lokki eksyi kuvaan asti.


Globenin Skyview'hin olin halunnut pitkään. Sinne pitää mennä satamasta kahdella eri metrolla. Laivalla myytävät metroliput olivat muuttuneet sitten viime näkemän. Nyt sai kertakortin joka on voimassa 75 minuuttia ensimmäisestä näytöstä. Ihan hyvinhän se meni, ei eksytty tai menty väärään metroon.

Ensimmäinen näky Globenista säikäytti, noinko iso ja korkea se on? Olin luullut että Skyview menee koko Globenin ympäri, mutta se menee vain huipulle asti ja sitten samaa reittiä takaisin. Gondoleita ja ratoja on tasan kaksi. Eipä tosiaankaan ollut ruuhkaa maanantaiaamupäivänä.



Jostain kumman syystä koko Skyview-kokemuksesta tuli mieleen South Parkin jakso I should have never gone ziplining. Semmoista se on kun luulee pääsevänsä jo skyviewhin ja joutuukin katselemaan turvavideota tour groupin kanssa. ;) Oltiin muuten ryhmän ainoat suomalaiset.




Skyviewn jälkeen mentiin viereiseen Globenin ostoskeskukseen. Käytiin vain ruokakauppa ICAssa.

Risteilyllä tuli kätevästi vertailtua aamiaisia, kun ensimmäisenä aamuna oltiin tavallisella buffet-aamiaisella ja toisena erikoisaamiaisella. Viimeksi mainitulla sainkin jopa tällä kertaa teetä pöytään tarjoiltuna. Tuon vertailun perusteella voin kuitenkin todeta ettei erikoisaaminen ole minulle ekstrahintansa väärti. Siellä oli minulle ehkä jopa vähemmän valikoimaa, kun ei ollut edes tavisaamiaisen vesimelonia. Suurimmat erothan on erikoisaamiaisen kuohuviini ja lämpimät ruoat.

Silja Symphony saapui takaisin Helsinkiin aikataulun mukaan klo 9.55. tiistaiaamuna, hiukan oltiin myöhässä. Sitten käveltiin rautatieasemalle. Oltiin aseman lipunmynnissä klo 10.40. Sitten alkoi pitkä ja piinaava odotus. Juna Kuopioon oli lähdössä klo 11.12. Palvelu asemalla oli niin hidasta että jäi vain muutamasta minuutista kiinni että ehdittin junaan. Olisi kyllä vituttanut jos ei olisi ehditty. Ja sinne lipunmyyntiin oli pakko mennä kun piti tehdä muutos lippuun, ei voinut käyttää lippuautomaattia.

Kotona Kuopiossa aikataulun mukaan klo 15.37., mutta juna oli sen verran myöhässä ettei ehditty bussiin. Kylmää ja sateista... kuten koko matka. Tukholmassa ei onneksi satanut, vaikka kalseaa muuten olikin.

Ei kommentteja: