4. kesäkuuta 2014

Pelottava endometrioosi

Uusimpana oireena on se etten pysty syömään niin paljon kuin normaalisti. Joudun jättämään väliin aterioita ja vähentämään ruokamäärää lautasella jos meinaan voida syödä sen tyhjäksi. Ylävatsa ei vaan ota ruokaa vastaan, siellä tuntuu painon tunnetta ja melkein jo oksettaa jos syön "liikaa". Kyseessä on se sama kohta keskellä rintalastaa joka on vaivannut siitä asti kun jouluna alkoivat kuukautiskivut siinä.

Aikaisemmin keväällä oli ihan päinvastainen oire, tietyssä kuukautiskierron vaiheessa vatsa vaati jatkuvasti lisää ruokaa. Pahimmillaan koski kovasti jos edellisestä ateriasta oli peräti tunti-pari. Nyt on siis päinvastoin. Saapa nähdä meneekö tämä oire pois kierron mukaan. Nimittäin jos ei mene niin täähän voi olla vaikka (maha)syöpää. (Ja vaikka ei olisikaan niin endo on kuin syöpä, leviää kaikkialle.) Tai paheneeko oksentamiseen asti. Ja laihdunko.

Arvaan kyllä että jos menisin lääkäriin niin saisin närästys-diagnoosin tai lähetteen mahalaukun tähystykseen, ja siihenhän en mene. En tajua miksi ruokatorven tähystys tehdään nukutuksessa mutta vatsan ei. En tiedä pahempaa lääketieteellistä toimenpidettä kuin mahan tähystys.

Ei voi väittää että kovin hyvin menisi kun elämän perusedellytys eli syöminen ei onnistu kunnolla. Se kuuluisa kysymys: Mitähän hirveää oiretta seuraavaksi pukkaa?

Ei kommentteja: