10. kesäkuuta 2014

Maailmassani on taas virheitä

Telkkari ei toimi kunnolla. Häiriötä kuvassa, joka koko ajan päivän mittaan pahenee ja laajenee yhä useammalle kanavalle. Viikon verran sitä tuli ihmeteltyä kunnes syy selvisi: Kun netti on päällä telkkarissa on häiriöitä. Kun netti ei ole päällä niin television kuva näkyy normaalisti. Mistä hitosta tuokin johtuu? Onko vika DNA:ssa vai jossakin liittimessä?

Menin LähiTapiolan sivuille liittämään tietoihini S-bonuksen, kun se on nyt mahdollista. En pysty ymmärtämään miksi omissa tiedoissani minun tilinumeronani oli jokin Nordean tili. Minulla ei ole koskaan ollut tiliä Nordeassa! Mistä hitosta tuokin oikein johtui?

Kannattipa tosiaan ostaa se Breaking Badin 1-4 boksi kolmellakympillä. Nimittäin nyt sen hinta CDONissa on kaksikymppiä. Argh! Olen nyt menossa jo neljännellä kaudella. Mitä sitten sen jälkeen kun viidettä kautta ei minulla ole? Viidennen kauden ensimmäinen osa maksaisi nimittäin kaksikymppiä ja toinen osa kolmekymppiä, ihan liian kallista.

MTV3:lla on taas jollakulla välähtänyt. Nyt esitetään USA:n Diilistä all star-kautta eli kautta 6. Harmi vaan että välistä jäi näyttämättä kaksi kautta, neljäs ja viides. Edellinen Suomessa näytetty kausi oli nimittäin kolmas. Niin, mitäpä sitä nyt pienistä. Miksei muissakin sarjoissa siirrytä aina suosiolla uusimpaan kauteen ja jätetä aikaisempia kokonaan näyttämättä? Hitto mitä idiotismia, taas jälleen kerran tuolta firmalta. Kun yritin valittaa MTV3:lle asiasta heidän palautelomakkeellaan niin eipä sekään onnistunut, valitti vaan että sähköpostiosoite ei kelpaa?!

Laitoin huvikseni Twiningsille palautetta heidän sokerihuijauksestaan, että en sen vuoksi enää koskaan osta yhtäkään heidän tuotettaan. En todellakaan odottanut mitään vastausta. Mutta viikkoja myöhemmin sellainen tuli. Vastausviestiä lukiessa tuli väistämättä mieleen Coca Cola ja muut sokerifirmat. Twiningsin viestissä oli kaksi pointtia: 1) teessä on paljon vähemmän sokeria kuin muissa juomissa, kuten vaikkapa limpparissa 2) (ilmeisesti Britannian) ravitsemussuositusten mukaan päivässä saa syödä 90 grammaa lisättyä sokeria, joten se teen 0.2 grammaa on olematon määrä. Puhuttiin siis vain asian vierestä, kun pointti oli että ainesosalistassa pitää lukea kaikki ainesosat. Se kun on ihan sama vaikka tunkisivat kilokaupalla sokeria teehensä, kunhan siitä vain kerrotaan paketin päällä. Kyse on periaatteesta eikä mistään muusta.

Ei kommentteja: