10. tammikuuta 2014

Vähäosaisen vuoden alku

Keskiviikkoyönä taisi olla pahin kohtaus moneen vuoteen, hain jopa puhelimen eteisestä makkariin kun pelotti. Rupesin myöhään nukkumaan eikä nukuttanut, otin melatoniinia. Joskus kolmen aikaan yöllä heräsin kohtaukseen, sydän ei meinannut millään asettua. En silti ottanut orapihlajaa. Herätys oli seitsemältä joten paljoa en nukkunut. Aikaisemmin kokeilin yhtenä yönä isompaa määrää melatoniinia, 2.5 mg. Puolella tuosta määrästä vaikutus on paljon miellyttävämpi, eli pysyn normaaliannoksessani 1.25mg.

Torstaiaamuna heräsin klo 8.59 siihen kun puhelin soi. En tietenkään vastannut mutta netistä selvisi että kyseessä oli puhelinmyyjä. Milläpä todennäköisyydellä tilaisin mitään sen jälkeen kun kehtasi herättää makeasta unesta ja säikäyttää? Toki kello oli soimassa yhdeksältä, mutta silti.

Mielenkiintoista. Olen käyttänyt yhtä iHerbin halvimmista b-vitamiinivalmisteista, enkä ole koskaan saanut siitä mitään sivuvaikutuksia. Nyt ostin Lidlistä halvalla Vitatabs Strong B-valmisteen, jossa on tuoteselosteen mukaan saman verran b-vitamiineja kuin tuossa toisessa tuotteessa. Silti pian Vitatabsin ottamisen jälkeen alkoivat oireet: aluksi pisteli käsiä, sehän voi johtua b6-vitamiinista. Sitten kädet, kasvot ja korvat menivät aivan tulipunaisiksi. Se johtuu niasiinista eli b3-vitamiinista, joka voi aiheuttaa ns. flush-reaktion. Mutta tosiaan, Vitatabs on näköjään paljon vahvempaa ja vaikuttavampaa kamaa kuin iHerbin halpis.

Ancient history: Uudenvuodenaattona oli tarkoitus ottaa kotona sivistyneesti vain pari lasia kuohuviiniä, mutta käsky kävi Setan bileisiin. Olinkin ollut siellä viimeksi marraskuussa 2012. En ollut ollut uutena vuotena ulkona noin 15 vuoteen. Mielettömän suuri pettymys oli se ettei kapakassa ollut mitään laskentaa vuoden vaihtumiseen, paremmin se olisi tullut huomioitua kotona. Ja tulipa huomattua sekin että ilotulitteista tulee kamalasti ilmansaasteita, hyi hitto. En tajua miksi ihmiset haluavat käyttää rahaa raketteihin, antaisivat nekin rahat hyväntekeväisyyteen jos kerran on turhaa rahaa.




Hesarin luokkakone-testissä olen tietysti vähäosainen.

Ei kommentteja: