22. tammikuuta 2014

Kissanruuassa on virhe

Selailin Zooplussan sivuilla kissojen diabetes-ruokia. Positiivinen yllätys oli se että osaston esittelyssä jopa sanotaan: Diabetekseen sairastuneen kissan ruokavaliossa tulee olla runsaasti proteiineja ja rasvaa, mutta hyvin vähän hiilihydraatteja. Tuohan pätee kaikkien kissojen ruokavalioon, myös terveiden. Ainakin jos meinaa terveenä yrittää pysytellä. Moni ruoka diabetes-osastolla on viljaton (kuten pitääkin), ja Orijen on myös siellä. Sehän on mielestäni terveellisin kissojen kuivaruoka.

Mutta joidenkin tuotteiden kohdalla on pakko kysyä että miksi on laillista myydä kissoille tämmöistä paskaa? Ja varsinkin sairaille kissoille. Hillsin ja Royal Caninin "erikois"ruuat ovat tietysti sieltä ja syvältä, mutta voiton vie kuivaruoka Specific Cat FRD Weight Reduction, jonka ainesosaluettelo alkaa näin: vilja, kasviproteiiniuutteet. Ja tuota sitten markkinoidaan hoitona kissojen diabetekseen ja ylipainoon.

Kissa on lihansyöjä ja tarvitsee eläinproteiineja. Diabetes johtuu ja pahenee liioista hiilihdydraateista eli nimenomaan viljoista ja sokereista. Että good luck vaan jos diabetes-kissa joutuu tuota paskaa syömäään.

Aina pitää kiertää kaukaa kaikki kissanruoat joissa on ainesosaluettelon alkupäässä viljoja, maissia tai muuta vastaavaa. Kissanruuassa pitää olla eniten lihaa eikä hiilareita.


Ei kommentteja: