25. syyskuuta 2012

Kissanpissi säikähdys + risteily

Eilen iltapäivällä kolmen aikaan huomasin sattumalta että kissanpeti on pississä. Etsin kissojen palloja ja yksi niistä oli pedissä. Märkyys ei johtunutkaan syljestä vaan kusesta. Itse peti ei kärsinyt (vielä?) yhtään sillä sen päällä oli muovipussi mutta hyi hitto. Heti tuli mieleen että onko joku kissoista (Olle?) kipeä vai onko Kali palannut vanhoihin pahoihin tapoihinsa.

Pelkäsin että Olle on saanut virtsatietulehduksen kylmällä parvekkeella istumisesta. Päätinkin samantien että kissat eivät enää tänä syksynä pääse parvekkeelle ja siirsin siellä olleen raapimapuun olohuoneeseen. Sattumoisin uusimmassa Your cat-lehdessä oli artikkeli kissojen virtsavaivoista ja se helpotti oloa. Idiopaattinen tulehdus paranee yleensä itsekseen muutamassa päivässä (tyttökissalla).

Olin muutenkin aikonut pestä kissojen vessat eilen tai tänään mutta tein sen sitten saman tien ja lisäsin vielä kolmannen vessan. Seurattuani koko loppupäivän ja -illan kissojen vessakäyttäytymistä täytyy todeta että todennäköisin syyllinen on tosiaan Kali, Olle vaikuttaa täysin terveeltä. Kali-raukka tarvitsisi paremman kodin jossa sitä ei kiusattaisi koko ajan. Kohta saattaa olla joka paikka (taas) kusessa.



Vanha täkki kelpaa Kalille.





Eilen tuli varattua Turku-Tukholma vuorokauden risteily Silja Europalla, joka oli nuoruuteni suosikkilaiva. Nykyään se on kuulemma ihan rupu mutta pitäähän se tsekata ja verestää muistoja. Vituttaa Turkuun menossa se että joutuu istumaan junassa lähes kuusi tuntia per suunta. Saan jonkun veritulpan, prkl. Tällä kertaa joudutaan olemaan reissussa pidempi aika eli kaksi yötä. Kun laiva saapuu takaisin Turkuun on pakko jäädä vielä yöksi hotelliin sillä junia tai mitään ei kulje enää niin "myöhään". Juu, todellakin, mitenhän kissat pärjäävät? Nestehukka tulee ainakin niin kuin viimeksi, kun eivät saakaan märkäruokaa kolmea kertaa päivässä.

Tajusin vasta lauantaina että Downton Abbeyn kolmas kausi on alkanut Englannissa jo lähes viikkoa aiemmin. Onneksi olin missannut vasta yhden jakson. Tuleekin kiireiset maanantait kun jatkossa sunnuntaisin esitetään sekä Dexter että DA.



Rupesin muuten taas kattomaan Sunset Beachia täällä.

Luin viime viikolla kirjan Fifty Shades - Satutettu. Onko se nyt kovinkin yleistä tai ollenkaan edes sallittua että minä-muodossa kerrotussa kirjassa ruvetaan yhtäkkiä kertomaankin tapahtumia jonkun ihan toisen hahmon näkökulmasta? Ja olinpas onnekkaasti ensimmäinen joka varasi trilogian viimeisen osan Fifty Shades - Vapautettu kirjastosta.

 Nyt kyllä kiinnostaisi tämä kirja, 50 Shades of the Twilight Games.. :p



Sairas maailma. Voi lehmäparkoja.

Ei kommentteja: