11. toukokuuta 2012

Parveke täynnä muurahaisia

Köyhä ei ole mikään oikea jääkiekkofani

Kuopio säästää ja antaa katujen pöllytä
Se idiootti jonka mielestä ihmisten terveysongelmien lisääminen tuottaa säästöjä ansaitsisi mitalin tyhmyydestä.

Eilen Tapsa-raukka jäi vaatehuoneen vangiksi moneksi tunniksi. Puoli seitsemän aikaan siivosin kissojen vessoja ja huomasin että Tapsa meni vaatehuonetta kohti, mutta unohdin sen samantien. Yhdeksältä tulin suihkusta ja ihmettelin raapivaa ääntä. Tuli mieleen että ei kai vaan Tapsa ole vaatehuoneessa, mutta en päässyt juuri silloin tutkimaan asiaa ja unohdin koko jutun heti. Vasta kun ääni kuului uudestaan menin katsomaan onko Tapsa vaatehuoneessa, ja siellähän se oli. Yritti päästä pois heti pienestä ovenraosta ja meinasi jäädä jumiin. Kun kissa tunkee itsensä vaatehuoneen oven rakoon sitä ovea ei sitten saa avattua enempää. Suorastaan hengenvaarallista kissalle. Pitää yrittää erilaista ovenavaamistaktiikkaa seuraavalla kerralla.

Tapsan nykyinen suosikkipaikka vaatehuoneessa on autoradan päällä. Toivottavasti se oli tällä kertaa rauhassa sen päällä makoilemassa suurimman osan ajasta... Heti päästyään pois vaatehuoneesta Tapsa meni ensimmäiseksi vessaan, voi raukkaa. :(



Viime viikolla keskiviikkoaamuna herätys oli kiva kun Tapsa yritti syödä poninhäntääni. Muutamaa hetkeä myöhemmin se oksensi kaksi kertaa, toisen kerran eteisen matolle. Iltapäivällä huomasin sattumalta kaksi oksennusta tietokonetuolillani. Ei se mitään, hetkeä myöhemmin olin jo unohtanut ja istuin tuolille. Tuolilla ollut viltti lähti pesuun. Olin pitkään halunnut pestä villavaatteita mutta ei niitä ollut tarpeeksi täyttämään konetta. Harmi vaan että vasta kun pesukone oli lähes valmis muistin mitä muuta minun olisi pitänyt laittaa pesuun: Jalassani olleet villasukat.


Jouduin soittelemaan KYSille aika monta viikkoa ja aika monta kymmentä kertaa ennen kuin sain peruttua aikani. Sitä en ymmärrä miksi virallisena soittoaikana kuuluu vain nauhoite joka kertoo milloin se virallinen soittoaika on. Tarkoittaako se sitä että kukaan ei ole paikalla vastaamassa puheluihin vaikka pitäisi?

Maanantaina kävin työkkärissä. Edellisellä kerralla riitti yksi vuoronumero ja yksi jonotus. Nyt oli taas niin kuin aikaisemmin eli ensimmäisestä paikasta annettiin toinen vuoronumero. Todella typerä systeemi.

Uskaltauduin myös viimein poliisiasemalle hakemaan passia, turvatarkastus pelotti hitosti. Törkeästi vanha passini otettiin uutta hakiessa pois, eli olen nyt kokonaan ilman henkkaria. Uusi passi on jo saapunut, kolmessa päivässä. En tiedä milloin pystyn hakemaan sen, ehkä muutaman vuoden päästä.

Kokkikartanolta on tullut kaksi uutta vähähiilarista mikroruokaa. Kokeilin Lihapullat & kukkakaalimuusi kerma-tomaattikastikkeessa. En tykännyt, liha oli ällön huonolaatuista. Lisäksi noiden ruokien hinta on noussut, S-marketissa 5.15€ eli ihan liian kallista.

Kilpailusta voittamani Karpin ateriakirja on osoittautunut positiiviseksi yllätykseksi. Ruokaohjeita riittää ja erityisesti leivonnaisia joiden tekemistä haluaisin kokeilla on paljon. Kirjan uusimpiin painoksiin on lisätty jopa drinkki-osio, jipii.  Eipä tarvitsekaan ostaa kirjaa Karpin ABC, jonka olisin halunnut melkein pelkästään juoma-ohjeiden takia.

Olen nyt tehnyt pari kertaa kirjan ohjeista vadelmamuffinseja, toisella kerralla laitoin tosin mustikoita. Harmi vaan että Fairy Platinum pilasi silikoniset muffinsivuokani. Nyt on kaikki kokeiltu ja luovutan, muffinsit maistuvat edelleen Fairyltä. Vuoat menevät roskiin. Kiitti vaan vitusti, Fairy. Uudet vuoat ostan vasta kun Lidlissä taas on, halvalla.

Täällä muurahaiset kävelevät jopa seinillä. Yksi kiipeili kylppärissä suihkugeelipullon päällä. Ja yksi halusi tehdä itsarin kissojen vesikuppiin.

Ei kommentteja: