28. kesäkuuta 2024

Pääsin kouluun

Kiirettä piti huhti-toukokuussa. Tein yhtä aikaa montaa aikarajallista AMK:n 5 op:n valintakurssia (saatan kirjoitella noista kursseista myöhemmin lisää), ja sitten tuli jääkiekon MM-kisat. Rankkaa, I tell you. Viimeisen kurssin viimeisiä tenttejä tein iltaisin otteluiden aikana.




Toukokuun viimeisenä päivänä oli kamala olo kun sydämestä otti. Se alkoi jo edellisenä iltana rytmihäiriöiden muodossa. Tuntui siltä että kuolen ihan just. Niin juuri silloin tuli sähköposti että olen päässyt hakemaani koulutukseen. Siis mitä hittoa?


 

 

Tässä neljännessä hakutoiveessani hakijoita oli 1600 joista ensisijaisia 530. Siis millä matikalla ja logiikalla minä voisin päästä? 

 


 

On syytä olla todella huolissaan nykynuorista jos eivät pärjää minulle. Koronan jälkeen aivoni ovat olleet ihan paskat, en muista yksinkertaisimpiakaan sanoja.

 


 


Ja sitten, 19 päivää myöhemmin, tuli Savonian tulokset. Pääsinkin ykköshakutoiveeseeni. Siis mitä hittoa? Ei sen pitänyt olla mitenkään mahdollista. Tein valintakurssinkin hirveällä kiireellä, että pääsisin muiden valintakurssien kimppuun.

 


 

Sinne on vieläkin vaikeampi päästä koska aloituspaikkoja on vähemmän, vaikka hakijoitakin oli vähemmän.

 



Laitoin tämän vaihtoehdon ykköseksi vain siksi että se oli Savoniassa ainoa joka ei vaatinut valintakurssin osana motivaatiovideota. Motivaatioessee kyllä oli, ja kirjoitin sen täyteen paskaa, kun oikeasti olisin halunnut kirjoittaa että "tämä valintakurssi sai minut tajuamaan että en halua tähän koulutukseen". Essee luetaan vain sadalta parhaalta hakijalta, ja olin ihan varma että kukaan ei siis sitä koskaan lukisi. Olisi kyllä mielenkiintoista tietää paljonko sain pisteitä esseestä... Sillä voidaan hyvin kontrolloida ketkä pääsee kouluun, koska jokaisesta osiosta, myös esseestä, pitää saada vähintään tietty määrä pisteitä. Eli vaikka saisit täydet pisteet kaikista muista osioista, jos esseestä ei tule vähintään minimimäärää pisteitä niin et pääse kouluun.


Ei kai tätä kouluunpääsyäni selitä mikään muu kuin se että kovin moni ei ole noita valintakursseja lopulta tehnyt. Ja kai alle 25-vuotiailla on vieläkin se pakkohaku?


En tiedä otanko tuon opiskelupaikan vastaan. Ei siinä mitään järkeä olisi. Tuskin koskaan valmistuisin, ja ei kukaan palkkaisi viisikymppistä vastavalmistunutta. Ja tuntuisi pahalta viedä jonkun nuoremman koulupaikka. Tässä iässä ainoa järkevä koulutus olisi lähihoitajan, sinne pääsee töihin vanhemmatkin. 

 

Normaali ihminen olisi kai onnensa kukkuloilla opiskelupaikasta. Minua ajatus vain stressaa hitosti, niin että terveyskin kärsii. Niin, miksi sitten edes hain? Varmaan siksi koska olen idiootti.

 


 

Ei kommentteja: