26. elokuuta 2023

Kissan pelottava kohtaus

Eipä tässä kait enää uskalla yrittää poistaa takkuja Ollen turkista. Jokin aika sitten niin tehdessä Olle sähisi ja sai sitten kamalan köhimiskohtauksen, mietitytti saako se ollenkaan happea. Sitten se oksensi ja köhiminenkin jatkui vielä jonkin aikaa. Vähän vaikuttaa siltä että se veti henkeen jotakin. Tuommoiseen voisi vaikka kuolla. Tuntee itsensä niin avuttomaksi kun kissalle ei voi edes tilata ambulanssia. Pitäisi siis tehdä kansalaisaloite jossa vaaditaan kissoille ambulanssia Kuopioon. Ainahan noita yskimiskohtauksia on vuosien varrella kissoilla ollut, erityisesti Tapsalla, mutta tuo oli jotain pahempaa ja pidempää ja pelottavampaa. 



Itellä on silmien tilanne huonontunut. Minullahan on itsetehtynä diagnoosina silmiin asti levinnyt ruusufinni. Jo vuosia silmät ovat olleet aina punaiset kuin juopolla tai krapulaisella. Ja silmäluomissa on jatkuva tulehdus. Silmien ruusufinniinhän ei ole olemassa mitään parantavaa hoitoa, on vain oireita lievittäviä. Ja ikävintähän on se että silmien ruusufinni voi jopa sokeuttaa.

 

Mutta siis nyt yhtenä iltana huomasin että varsinkin toisen silmän ulkonurkan valkea alue on normaaliakin punaisempi. Juuri sen kohdan silmäluomi oli kirvellyt normaaliakin enemmän jo edellisenä päivänä. Ja silmät tuntuu nyt ikäviltä, en tosin tiedä johtuuko se siitä että kiinnitän niihin normaalia enemmän huomiota. Onko minun muka pakko aloittaa joidenkin silmätippojen käyttö? Tähän asti en ole niitä käyttänyt vaikka varmaan olisi pitänyt. Tosin kuulemma tyrniöljykin voisi auttaa silmien kuivuuteen. 


Ja enpä tiedä onko Kuopiossa yhtäkään silmälääkäriä joka tietäisi tai ymmärtäisi jotain silmien ruusufinnistä. En ole löytänyt silmälääkärien kuvauksista yhtäkään jossa mainittaisiin ruusufinni.


 


 

Mutta kalliiksi tulee taas kerran. Köyhä ja kipeä stana. Mitenhän paljon rahaa olen käyttänyt pelkästään korvaani sen jälkeen kun se meni tukkoon ensimmäisen kerran? Ja kohta saatan olla kokonaan työtön.

Ei kommentteja: