29. maaliskuuta 2023

Sairaan kalliit kissat

Tapsa oli oksentamatta tasan kaksi päivää eläinlääkärikäynnin jälkeen koska sai siellä pahoinvoinninestopiikin. Kaksi päivää lääkityksen aloittamisen jälkeen se oksensi koko yön, monta kertaa. Tästä säikähtäneenä en uskaltanut antaa sille lääkettä seuraavana päivänä. Sen jälkeen on sujunut paremmin, tosin lääkkeen annostuksen olen nostanut vasta 1mg asti kun aloittaa piti 2,5mg:llä. Tapsan nuhakin on ollut pahana. Se sai eläinlääkärissä antibioottipiikin joka vei oireet pois vain muutamaksi päiväksi aikaisemman monen kuukauden sijaan.

 

Tietysti olen stressannut Tapsan sairautta ja lääkitystä ihan liikaa. Eläinlääkärikäynnin jälkeisenä päivänä iski niska- ja pääkivut eli olin taas tietämättäni jännittänyt niskallani. Oli myös polttavaa kipua kyljessä ja rintakehällä. Unet on jääny välillä turhan vähiin, kun joutuu aamulla heräämään lääkitsemään Tapsan ja stressaamaan syökö se fättinsä kokonaan. Eilen oli erityisen huono aamu kun Tapsa ei syönyt lääkettään kokonaan eikä edes aamupala kiinnostanut ollenkaan. Myöhemmin päivällä onneksi ruoka kelpasi taas entiseen malliin. Pian pitäis mennä eläinlääkäriin tsekkaamaan onko kilpirauhasarvo laskenut yhtään näin pienellä annoksella. On ollut jopa vuorokausia jolloin Tapsa ei ole oksentanut. 



Mutta viime aikoina Olle on oksennellut... ja sitähän kiinnostaa ruoka nykyään paljon enemmän kuin aikaisemmin. Se tulee aamuisin sänkyyn vaatimaan aamupalaa, tänäänkin jo puoli kuudelta... on pitänyt ruveta laittamaan makkarin ovi kiinni että saisi nukkua. Voisiko Ollellakin olla kilpirauhasen liikatoiminta? 


Hiukkasen ärsyttää kun tein 300 euron tilauksen Zooplussalle ja kahdesta paketista toinen tuli lakoista huolimatta aika normaalisti. Mutta se toinen joka sisälsi ruuat oli jossain limbossa monta viikkoa. Kissojen ruuat uhkasivat loppua. No oli sitten pakko tehdä tilaus Mustista ja mirristä vaikka siellä on surkea valikoima, lähinnä Royal caninia ja Hillsiä. Haluaisin esim. märkäruokaa jonka purkkikoko on 125-200gr mutta eipä juuri oo. Nythän kala on kielletty kokonaan koska kilpirauhassairaan kissan ei sitä kannata syödä. Oudointa on tietty se että Tapsa alkoi viime vuonna oksentaa kalaruuat AINA, ikäänkuin sen kroppa tietäisi että tää ei oo hyvästä.

 


Kissojen ruokien hinnat ovat nousseet järkyttävästi. Esimerkiksi 12 pussia Ollen Royal Canin-munuaisruokaa maksaa jopa 22 euroa. Käyttämistäni ruuista ainoastaan Pirkan monipakkauksen hinta ei ole (vielä) noussut. Luulin jo että tuon Pirkan tekeminen on lopetettu kun sitä ei jossain vaiheessa ollut saatavana ollenkaan. Kissanhiekkakin maksaa jo 25 euroa säkki. Nyt on siis hyvä hetki omistaa vanhoja ja sairaita kissoja jotka tarvitsevat lääkitystä ja jatkuvia eläinlääkärikäyntejä. Tää on kait se paha päivä jota varten olen säästänyt.

 




Ei kommentteja: