27. elokuuta 2022

Hengenvaaralliset naapurit

Ollaan asuttu tässä nykyisessä asunnossa vasta reilu vuosi ja viime viikonloppuna jouduin kutsumaan palokunnan paikalle jo toisen kerran.

 

Olin nukkumassa ennen töitä kun kuulin että avopuoliso avasi asuntomme ulko-oven. Arvasin heti mistä on kysymys: naapurissa soi palovaroitin. Ja kuten viimeksikin se vaan jatkui ja jatkui ilman että kukaan teki asialle mitään.

 

Koska minun piti muutenkin pian lähteä töihin päätin lähtiessäni kuulostella missä asunnossa se palovaroitin soi (tiesin edellisen kerran perusteella että sen tiedon hätäkeskuspäivystäjä haluaa). Olin aika yllättynyt kun paikansin varoittimen äänen seinänaapuriimme, ääni kun kuului meille aika heikosti vaikka olikin muka ihan vieressä. Mitään savua tai edes sen hajua ei rappukäytävässä ollut, toisin kuin viimeksi. Sitten soitin hätänumeroon ja lähdin töihin.

 

Voipi sanoa että oli aika vaikeaa yrittää keskittyä töihin tuossa tilanteessa. Kun tulin töistä kotiin ainoa normaalista poikkeava asia oli palaneen käry rappukäytävässä. Palokunta oli saanut asunnon oven auki ja tuulettanut.


Mitenhän tässä olisi käynyt jos me ei oltais huomattu mitään? Hyvin uskaltaa nukkua tässä talossa. Ja tällä kertaa kyseessä oli vieläpä eri naapuri kuin viimeksi. Eli pyromaaneja riittää tässä talossa? Ehkä kolmas kerta sanoo toden?

 

 



Jos on ihan pakko kokata kännissä tee se omakotitalossa ettet aseta viattomia naapureitasi hengenvaaraan!

Ei kommentteja: